Hoe gaat het nu met Aldith Hunkar?

Aldith Hunkar werkt al meer dan dertig jaar als presentatrice en verslaggeefster voor de Nederlandse mainstream media. Zij bracht haar jonge jaren in het buitenland door, mede door het werk van haar vader voor de Nederlandse regering. Het gezin Hunkar reisde van Suriname tot Maleisië en van Brazilië tot Tunesië. Aldith bezocht verschillende onderwijsinstellingen in deze landen, waardoor ze vloeiend Engels, Frans, Portugees, Spaans en Italiaans leerde spreken.

Al vroeg nam ze de beslissing dat journalistiek haar passie is. Tijdens haar studententijd maakte ze radioprogramma’s voor een lokaal station in België. Aan het eind van de jaren ’80 erkende Radio 10, het eerste commerciële radiostation in Nederland, openlijk haar bekwaamheden als radiopresentatrice. Zij werd al snel door andere landelijke omroepen opgepikt.

In 1994 stemde Aldith Hunkar in met een positie als presentatrice van het Nederlandse kinderjournaalprogramma NOS Jeugdjournaal. Ze bleef zes jaar in deze functie. Aldith werd door het grote publiek gekozen tot Vrouwelijke Televisiepresentatrice van het Jaar 1998.

Achtergrond Aldith Hunkar

Aldith Hunkar werd geboren op 2 december in Paramaribo, Suriname.  Toen ze een jong meisje was, reisde haar familie naar Maleisië, Brazilië, en Tunesië. Een ander resultaat van de ex-pat levensstijl was Aldith’s onverzadigbare reislust en de brede kijk en taalvaardigheid die ze opdeed door naar Nederlandse, Britse, Amerikaanse en Franse scholen te gaan.

Hunkar was een van de journalisten die in het najaar van 1993 meewerkten aan de elfdelige reportageserie Marco Polo van de VPRO over mensen die wonen in de Amsterdam-West.

Hunkar presenteerde in 1994 een segment van het experimentele programma De achtbaan van de AVRO. Daarnaast presenteerdezij Het aanzien van Nederland, een NPS uitzending over het onderwerp hoe Nederland er in 2030 uit zou moeten zien.

Ze won de Viva ster in 1998 voor het zijn van de sterkste televisievrouw van Nederland. Aldith Hunkar was ook presentatrice van een segment van het bekende kinderprogramma Kinderen voor Kinderen. Ze was in 2000 met Maartje van Weegen, Philip Freriks, en Mart Smeets medepresentatrice van Hallo 2000!, een speciale live uitzending waarin de wereldwijde millenniumwisseling gevierd werd.

Nog een keer Sesamstraat

Hunkar verscheen in het Sesamstraat Journaal met Tommie, Ieniemienie en Pino om het 25-jarig bestaan van Sesamstraat te vieren.
Ze stapte in 2001 over naar het NOS Journaal, waar ze als camjo (camerajournalist) werkte en verslag van het nieuws deed van zowel binnen als buiten Nederland.

In 2002 begon ze culturele programma’s voor de NPS te presenteren, waaronder het wekelijkse programma Gewest en de Middag en Avond van de Korte Film op TV3.

Eigen bedrijf gestart

Aldith Hunkar verliet de Nederlandse omroep NOS in 2007 om haar eigen bedrijf te beginnen. Haar brede horizon en freestyle benadering van de journalistiek geven pit aan al haar disciplines: modereren, filmen, schrijven. Gekwalificeerd door ruim twee decennia ervaring in de reguliere media, organiseert ze ook media workshops en is Aldith Hunkar beschikbaar voor voice-overs en podiumcontracten binnen haar interessegebied.

Nieuwste artikelen