Winterse activiteiten met kinderen

leuke dingen om te doen met kinderen winter

In de winter zijn er ontelbaar veel dingen die je met je kinderen kunt ondernemen. Niet alleen om ze lekker zoet te houden, maar ook heerlijk om van elkaar te genieten. De winterperiode biedt tal van mogelijkheden om iets leuks te ondernemen met elkaar. Van schaatsen tot een boswandeling maken en sneeuwpop maken tot een boek lezen. 

Leuke dingen om te doen met kinderen in de winter

1 – Samen een spelletje doen

Je kunt samen een bordspel spelen, zoals Monopoly, Scrabble of Risk. Het is ook leuk om een kaartspel te spelen, zoals Rummy of Poker. Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met je gezin en elkaar beter te leren kennen.

2 – Online videogame spelen

Je kunt samen online videogames spelen op een spelconsole of een computer. Dit is een leuke manier om tijd door te brengen en tegelijkertijd te concurreren of samen te werken om een spel uit te spelen.

3 – Winterwandeling met de familie

leuke dingen om te doen met kinderen winter

Een winterwandeling kan een heerlijke manier zijn om frisse lucht op te snuiven en samen te genieten van de natuur. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het park of door een bos, of een rondje maken door de buurt. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door warm aangekleed te gaan en misschien een kop warme chocolademelk of glühwein mee te nemen voor onderweg.

4 – Schaatsen op kunstijs

Indien er geen natuurijs is, wil dat niet zeggen dat je niet kunt schaatsen. Ga met de familie naar een kunstijsbaan. Schaatsen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Het is een goede manier om wat beweging te krijgen en samen te lachen en plezier te hebben.

5 – Skiën in een overdekte skihal

Een dagje wintersporten in eigen land? Dat kan op een kunstskibaan. Hier kun je namelijk het hele jaar door skiën en snowboarden, zelfs op slechte weersdagen. Het is een geweldige manier om de winterse sfeer te ervaren en tegelijkertijd actief bezig te zijn. En het allerbelangrijkste: als je maar plezier met elkaar beleeft.

Bekijk wat te doen op een winterse dag thuis en doe inspiratie op.

Nieuwste artikelen