Wat te doen op een winterse dag thuis

Wat te doen op een winterse dag thuis boek lezen

De winter ligt om de hoek en dit betekent vaak koud en regenachtig weer. Wanneer het hard regent of hard waait lijkt een picknick in het park niet de beste manier om een vrije dag in te vullen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om thuis een leuke dag te organiseren voor jezelf. In dit artikel bespreken we een aantal dingen die je thuis kunt doen op je vrije dag.

Lees weer eens een boek

We hebben het allemaal wel: dat ene boek wat we al jaren willen lezen, maar waar we nooit aan toe komen. Een vrije middag in het midden van de winter is het ideale moment om de bladzijden toch eens om te slaan. Kruip op de bank met een warm dekentje en een kruik, steek een kaarsje aan en dat ene goede boek. Je lievelingsboek herlezen is ook altijd een goede optie.

Probeer een nieuwe hobby

Wanneer je een hele dag vrij hebt, geen plannen hebt en het ook niet ziet zitten om op pad te gaan, kun je ook een nieuwe hobby uitproberen. Denk aan bijvoorbeeld schilderen. Dit kan je prima vanuit huis doen en uren tijd aan besteden. Misschien word je wel de nieuwe Picasso.

Ook kan je proberen te breien of haken. Onderzoek heeft aangetoond dat dit voor een vermindering van angst en stress zorgt en breien is dus de ideale bezigheid om heerlijk te ontspannen op je vrije dag. En wat is er beter dan het maken van een warme trui of sjaal die je de komende weken kan dragen wanneer je de kou moet trotseren?

Bak eens wat lekkers

Een andere tip voor je vrije dag is om eens wat zoetigs te bakken. Er bestaan meer dan honderden recepten en de opties zijn eindeloos. Iedereen heeft wel iets wat hij lekker vindt. Naast de uitkomst van je baksessie is het proces zelf ook heel leuk. Je bent actief bezig, maar zonder inspanning of druk waardoor je er helemaal zen van wordt. Ook kan je, je creativiteit loslaten op de vorm en versiering van je creaties.

Een Netflix dagje

Soms kan het ook geen kwaad om helemaal niks te doen en de hele dag op de bank of in bed te hangen met Netflix aan. Een dagje romcoms kijken of het bingewatchen van series doet wonderen. Kies een film of serie waar je niet bij hoeft na te denken en zet een kop thee met een bak popcorn. De ultieme luierdag kan beginnen!

spelletjes spelen met familie

Spelletjes spelen

Een laatste tip is om een spelletjesdag met je vrienden te houden. Spreek bij iemand af en zorg ervoor dat iedereen wat te eten en drinken mee heeft. Ook kan je natuurlijk online spelletjes spelen met je vrienden. Hiervoor hoeft er niemand de kou te trotseren en kan je alsnog een gezellige middag met je vrienden doorbrengen. Wanneer je behoefte hebt aan een dagje voor jezelf, kan je ook prima in je eentje gamen. 

Slecht en koud weer betekent niet dat je niks kan doen. Soms is het juist wel lekker om een dagje thuis te hebben en deze kan je op verschillende manieren invullen. Je kan helemaal tot rust komen met een boek of breinaalden, of juist energie halen uit nieuwe hobby’s of spelletjesdagen met je vrienden. De perfecte winterdag bestaat voor iedereen.

Nieuwste artikelen