Wimperextensions de nieuwe beautytrend

wimperextensions Beautytrend

Wimperextensions voor mooie lange wimpers

Wat doe je om je wimpers meer zichtbaar te maken? Mascara opdoen toch? Vaak is dit de meest gebruikelijke manier om je wimpers te verlengen en meer uit te doen spreken. Ook zijn er verschillende wimper verlengende gels te verkrijgen, maar wist je wel dat je je wimpers – net zoals je haar – ook kunt verlengen met wimperextensions? De nieuwste beautytrend op het gebied van wimpers zijn wimperextensions en alles over deze trend lees je in dit artikel. 

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn kleine nepwimpertjes gemaakt van synthetisch materiaal die op de eigen wimper worden geplaatst met speciale huidlijm. Er zijn verschillende soorten, er wordt altijd een wimper gekozen die bij je eigen wimpers past, dit om het zo natuurlijk mogelijk te doen lijken. De wimpertjes worden stuk voor stuk geplaatst en blijven – mits goed gezet – zo’n vier tot zes weken zitten. Het grote voordeel van wimperextensions is dat je de mascara voortaan over kunt slaan, door deze extensions heb je namelijk standaard de mascara look. 

De behandeling wimperextensions

Wimperextensions kun je laten zetten bij specialisten, dit is ook altijd aangeraden! Omdat er gewerkt wordt met lijm is het belangrijk om zeer voorzichtig te werk te gaan, de lijm kan namelijk schadelijk zijn voor de ogen. Kies daarom altijd voor een gespecialiseerde salon, het zijn tenslotte wel je ogen!

Het laten plaatsen van de wimperextensions duurt zo’n twee à drie uur, afhankelijk van welk type extensions je neemt. Het neemt zoveel tijd in beslag omdat elk wimpertje apart geplaatst moet worden. Het is aan te raden om de wimpers elke twee à drie weken te laten ‘bijvullen’, zo blijft het effect het beste zichtbaar. De prijzen van een behandeling wimperextensions liggen tussen de veertig en tachtig euro, bijvullen kost in de meeste gevallen een stuk minder, namelijk rond de twintig euro. 

verschillende wimperextensions

Verschillende extensions 

Er zijn verschillende soorten wimperextensions, de standaard manier is de ‘one by one’ manier, waarbij er op elk wimpertje een extension geplaatst wordt. Een andere variant is de ‘3D’ manier, waarbij er meerdere extensions op een wimper geplaats worden, voor nog meer volume.

De nieuwste op de markt is de ‘Russian volume extensions’, deze wimperextensions zijn een stuk dunner en lichter en zijn bestand tegen water, waardoor je er mee kunt zwemmen. Vraag altijd de specialist welke extensions er bij jou wimpers passen, wanneer je kiest voor te zware extensions, is de kans groot dat de extensions er sneller afvallen, samen met je eigen wimpers.

Goed om te weten en tips

De wimperextensions vallen er af samen met je eigen wimpers, hoewel dit eng klinkt, is dit heel normaal. Je eigen wimpers vallen namelijk ook uit na zes tot acht weken, ze groeien snel terug waardoor je dit niet merkt. Haal de extensions er zelf nooit af, zo kun je je eigen wimpers namelijk beschadigen. Ook is het niet aangeraden om mascara te gebruiken, aangezien de wimperextensions niet goed tegen deze stoffen kunnen, waardoor ze kunnen beschadigen.

Iets anders wat je moet onthouden, is dat je altijd voorzichtig moet zijn en niet te pas en te onpas in je ogen moet wrijven, want ook hierbij: meer kans op beschadiging. Overweeg je om wimperextensions te nemen? Zoek een gespecialiseerde salon, dit geeft het beste resultaat en de minste kans op nadelige effecten. Geniet van je nieuwe look en bekijk ook de tips eens voor juiste foundation kleur bepalen.

Artikel van Goed om te lezen in de categorie Lifestyle

Nieuwste artikelen