Tips voor juiste foundation kleur bepalen

foundation kleur bepalen

Welke kleur foundation kies je? 

Het vinden van de juiste foundationkleur kan een uitdaging zijn. Het kiezen van de verkeerde kleur kan resulteren in een onnatuurlijke, geplamuurde look. Maar met zoveel verschillende tinten op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke kleur het beste bij jouw huid past. In dit artikel delen we enkele handige tips en tricks om je te helpen de juiste foundationkleur te kiezen voor jouw unieke huidskleur en type.

#1 Begrijp jouw ondertoon

Voordat je begint met een foundation kleur bepalen, is het belangrijk om jouw ondertoon te begrijpen. Er zijn drie soorten ondertonen: koel, warm en neutraal. Om jouw ondertoon te bepalen, kijk je naar de aderen op de binnenkant van je polsen. Als ze blauwachtig zijn, heb je een koele ondertoon. Als ze groenachtig zijn, heb je een warme ondertoon. Als je zowel blauwe als groene aderen hebt, ben je neutraal. Door de juiste ondertoon te kiezen, ziet jouw foundation er natuurlijker uit en past deze beter bij jouw huid.

#2 Test de foundation op je kaaklijn 

foundation kleur bepalen

De beste manier om te zien of een foundation kleur bij jouw huid past, is door deze te testen op je kaaklijn. Breng een kleine hoeveelheid aan en blend deze uit om te zien hoe deze eruitziet tegen jouw nek en gezicht. Het moet er natuurlijk uitzien en geen onnatuurlijke lijnen of vlekken achterlaten. Als je twijfelt tussen twee kleuren, kies dan de lichtere tint omdat deze er vaak natuurlijker uitziet dan een te donkere tint.

#3 Gebruik natuurlijk licht 

Het is belangrijk om de foundationkleur te testen in natuurlijk licht. Binnen in de winkel kan de kleur er anders uitzien dan buiten. Ga naar buiten en bekijk de foundation in natuurlijk daglicht om te zien of deze overeenkomt met je huidskleur. Bovendien kun je ook een foto maken met flits om te zien of de foundation een witachtige waas achterlaat.

#4 Wees niet bang om te mengen

Als je merkt dat geen enkele foundationkleur overeenkomt met jouw huidskleur, wees dan niet bang om te mengen. Dit is een handige truc om de perfecte kleur te creëren die past bij jouw huid. Meng bijvoorbeeld een lichtere met een donkerdere tint om de perfecte kleur te krijgen. Bovendien kun je ook de foundation kleur aanpassen aan de seizoenen. In de zomer kan je huid iets donkerder gekleurd zijn door het zonlicht, terwijl deze in de winter wat bleker is.

#5 Vraag om beauty hulp bij foundation kleur bepalen

foundation aanbrengen

Als je echt moeite hebt met het vinden van de juiste foundationkleur, vraag dan om hulp. Vraag bijvoorbeeld een professionele beauty expert om je te helpen de juiste kleur te vinden of vraag een vriend(in) om jou te helpen bij het testen van verschillende tinten. Vergeet niet om je huidtype te vermelden, zodat de persoon die je helpt, de juiste beauty producten kan aanbevelen die passen bij jouw type huid.

Ontdek hoe je de perfecte foundation kleur kiest

Met deze handige tips en tricks kun je voortaan de juiste foundation kleur bepalen, die past bij jouw unieke huidskleur en type. Begrijp hierbij de ondertoon, test de foundation kleur in natuurlijk licht en wees niet bang om te mengen. Vergeet ook niet om je huidtype te vermelden en om hulp te vragen als je moeite hebt de perfect foundation kleur te bepalen. Met de juiste kleur ziet je make-up look er natuurlijk en vlekkeloos uit, waardoor je de hele dag straalt. Bekijk ook wat is de juiste volgorde gezichtsverzorging, zodat je make-up goed blijft zitten en je een stralende huid krijgt en behoudt. 

Nieuwste artikelen