Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette?

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette

Parfum kopen: kies je voor parfum of eau de toilette?

Wil je een lekker geurtje kopen voor jezelf of voor iemand anders als cadeau? Dan loop niet alleen tegen de vele geurkeuzes aan, maar ook of je kiest voor een parfumfles, eau de cologne of een eau de toilette flesje. Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette? 

Verschil tussen parfum en eau de toilette

Parfum en eau de toilette zijn beide geurstoffen die worden gebruikt om een aangenaam geurtje op je huid aan te brengen, oftewel om lekker te ruiken. Maar er zijn enkele significante verschillen tussen deze twee beauty producten.

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette

Parfum is de meest concentreerde vorm van geurstoffen en bevat meestal tussen 15% en 20% geurstoffen in een alcoholische oplossing. Het is het meest krachtige en duurzame van de twee en blijft daardoor langer hangen. En is bovendien ook langer houdbaar. Parfum wordt meestal op de polsen en achter de oren aangebracht. 

Eau de toilette bevat minder concentreerde geurstoffen, meestal tussen 5% en 15%, en wordt vaak gebruikt voor dagelijks gebruik. Het is minder sterk en duurzaam dan parfum, maar blijft wel langer hangen dan eau de cologne. De houdbaarheid is ongeveer 6 tot 12 maanden na opening van het flesje. Eau de toilette wordt meestal over het hele lichaam aangebracht. 

Kortom, het verschil tussen parfum en eau de toilette is de concentratie van geurstoffen en de duur van de geur. Parfum bevat de hoogste concentratie aan geurstoffen en blijft het langst hangen, terwijl eau de toilette minder geconcentreerd is en daardoor meer geschikt is voor dagelijks gebruik. Door de samenstelling van de grondstoffen, is parfum duurder dan eau de toilette.

Verschil in houdbaarheid 

De houdbaarheidsduur van parfum en eau de toilette is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van de geurstoffen, de opslag omstandigheden en de houdbaarheidsdatum op het product.

Parfum, dat een hoger percentage aan geurstoffen bevat, heeft in het algemeen een langere houdbaarheid dan eau de toilette. Ongeopende parfum kan tot 2 tot 2 jaar goed blijven, terwijl eau de toilette meestal een houdbaarheid van 1 tot 2 jaar heeft. Zodra het product is geopend, vermindert de houdbaarheid van beide producten.

Eau de toilette heeft in het algemeen een kortere houdbaarheid dan parfum en kan na ongeveer zes maanden tot een jaar vervagen. Dit is deels te wijten aan het feit dat het een lager concentraat aan geurstoffen bevat.

Het is belangrijk om parfum en eau de toilette op een koele, droge plaats en uit het zonlicht te bewaren. Vermijd ook warmtebronnen. Dit kan de houdbaarheid van de producten verbeteren en ervoor zorgen dat ze langer een aangename geur behouden.

welke parfum kiezen

Wanneer eau de toilette en wanneer parfum gebruiken?

We weten nu dat beide soorten zorgen voor een heerlijke geur rondom je lichaam. We hebben wel een aantal aanbevelingen wanneer je welk product gebruikt. Parfum en eau de toilette worden beiden gebruikt om geur aan te brengen op de huid, maar er zijn enkele aanbevelingen over wanneer het meest geschikt is om elk product te gebruiken.

Parfum is meestal geschikter voor speciale gelegenheden, zoals feesten, diners, trouwerijen of andere formele evenementen. Het is sterk en duurzaam, en blijft dus de gedurende de dag goed ruiken. Daardoor is parfum meer geschikt voor uitgaansgelegenheden.

Daarentegen is eau de toilette meer geschikt voor dagelijks gebruik. Het is minder sterk en duurzaam dan parfum, maar heeft nog steeds een verfrissende geur die de hele dag kan blijven hangen. Eau de toilette gebruik voor op de dag, op kantoor, naar school of voor andere informele activiteiten. 

Welke parfum kiezen, hoe kies je de juiste geur? In feite is het belangrijkste verschil tussen parfum en eau de toilette de concentratie van geurstoffen, de duur van de geur en de prijs van de parfumflesjes. Beide producten voegen een aangename geur aan de huid toe. 

Nieuwste artikelen