Waar op letten bij goud verkopen?

Goud verkopen

Waar kun je het beste goud verkopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je goud verkopen kunt tegen direct geld. Sommige verkopers gebruiken online platforms op hun goud te verkopen, andere kiezen voor juweliers en weer anderen gaan liever naar een goud aankoop en verkoop punt. Met onderstaande tips kies jij de beste plek waar je jouw goud verkopen kunt.

6 Tips over goud verkopen

#1 Goud verkopen aan plaatselijke juwelierszaken

Goud verkopen

Er zijn veel juweliers op de markt die goud verkopen en aankopen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het voor de meeste juweliers hun core business is om goud te verkopen en niet om aan te kopen. Dus wanneer ze goud aankopen van klanten bieden ze minder waarde. De juwelierszaak probeert namelijk investering die ze gedaan hebben in hun infrastructuur, personeel en advertenties te compenseren. Als je weg wilt blijven van een dergelijk verlies dan is het belangrijk dat je de ideale manier en plek weet om jouw goud te verkopen.

#2 Verkoop geen goud aan pandjeshuizen

Pandjeshuizen, ook wel pawn shops genoemd, zijn slechts derden die leningen verstrekken op persoonlijke eigendommen als onderpand. Deze mensen zijn geen professionals in het aankopen van goud. Ook bieden ze heel weinig waarde voor je mooie gouden sieraden.

#3 Bezoek meerdere goudkopers of juwelierszaken

Als je meer dan één gouden sieraad te verkopen hebt, doe je er verstandig aan om diverse goud aankoop punten te bezoeken. Dit levert je namelijk een eerlijk idee op van de taxatie van je gouden sieraden. Wees je wel bewust dat goud een dagwaarde heeft. Als je bijvoorbeeld vorige maand het goud hebt laten taxeren, wil dat niet zeggen dat je deze goudprijs vandaag de dag ook krijgt. Goud taxeren wordt altijd gedaan op de actuele goudprijs, wat wel zo eerlijk is.

#4 Juiste technologie en professionals

goud aankoop

Met de technologische wereld van vandaag is het leven van bedrijven gemakkelijk geworden. De laatste decennia zijn er tal van geavanceerde apparatuur geïntroduceerd voor de goudsector. Dit soort apparatuur helpt goudinkopers om de verschillende taken nauwkeurig uit te voeren. Denk hierbij aan het controleren van de zuiverheid van het goud en een nauwkeurige taxatie.

Dus als je je goud verkopen wilt, zorg er dan voor dat de koper alle geavanceerde apparatuur heeft die nodig is om het eerlijke goud aankoopproces uit te voeren. Voor goud aankoop Den Haag kan je terecht bij De Goudwaag, welke beschikt over de technische apparatuur voor het nauwkeurig taxeren van de goudwaarde.

#5 Primaire goudkopers

Als je besloten hebt om goud te verkopen voor contant geld, ga dan op zoek naar een bedrijf dat als core business heeft goud aankopen. Als je in de markt zoekt, krijg je kennis over veel juweliers om goud te kopen. Maar zij richten zich meestal op hun winstmarges en bieden daarom een lagere waarde voor je goud. Je moet op zoek gaan naar een bedrijf dat zich bezighoudt met het inkopen van goud. De core goud aankoper kan je begeleiden bij het echte goudinkoopproces en biedt daarbij de best mogelijke waarde voor je gouden sierraden.

#6 Echtheid van goud controleren

Het is altijd mogelijk om je gouden sieraden en andere objecten te verkopen, mits het gaat om echt goud. Een certificaat kan handig zijn, maar is geen vereiste. Bij sommige goudbaren en gouden sieraden krijg je bij de aankoop een certificaat van echtheid. Echter wanneer je geen certificaat hebt, kan je zelf checken of het om echt goud gaat.

Als leek zijn er een paar manieren waarop je echt goud van nep goud kunt onderscheiden. Allereerst oxideert goud niet. Zie je oxidatie op je sieraden? Dan zijn deze niet van goud gemaakt. Ook als er ‘double’ of ‘Amerikano’ in je sieraden staat, dan zijn deze verguld en dus niet gemaakt van massief goud. Als laatste is goud een zacht materiaal wat dus ook slijtagesporen achterlaat. Zie je kleurverschil op slijtageplekken, dan is dat een teken dat het niet om echt goud gaat.

Onderscheid tussen echt en nep goud

Echt goud is in de meeste gevallen gemerkt met keurmerken en/of keurtekens. In Nederland gelden hier zelfs wettelijke bepalingen voor. Goud mag alleen goud genoemd worden wanneer het voldoet aan het minimum wettelijke gehalte van 14 karaat.

Wil je goud verkopen in Den Haag en wil je de prijs weten voor je gouden sieraden? Kom dan langs bij De Goudwaag. De goudprijs voor jouw sieraden wordt bepaald op basis van twee factoren. Ten eerste het aantal karaat, wat aangeeft hoeveel puur goud er in de sierraden is verwerkt. En ten tweede het gewicht. Hoe zwaarder de gouden sierraden wegen, hoe meer contant geld je mag verwachten als je deze verkoopt aan De Goudwaag.

Nieuwste artikelen