Vintage shoppen doe je hier! – de tofste vintage winkels van Nederland

Vintage shoppen doe je hier! - de tofste vintage winkels van Nederland

Vintage shoppen is de laatste jaren enorm populair geworden. Zowel online als in winkels vind je tegenwoordig bijna alles tweedehands en dit heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Tweedehands shoppen is duurzaam dus goed voor moeder natuur, het is in veel gevallen goedkoper en je vindt vaak de meest unieke dingen. Kleding, meubels, apparatuur, eigenlijk kun je alles tweedehands vinden! Misschien is het belangrijk voor dit artikel om nog kort te verschillen tussen vintage en tweedehands uit te leggen, die twee zijn namelijk niet hetzelfde. Vintage houdt in dat de kleding of meubelen van goede kwaliteit zijn en (nog) jaren meegaan. Tweedehands kleding heeft niet áltijd deze kwaliteit, je kunt bijvoorbeeld nieuwe tweedehands kleding kopen van een merk dat niet lang meegaat. In dit artikel ligt de focus op vintage kleding en meubels en volgen de leukste vintage shops van Nederland. 

ThriftTale, Enschede

Bij ThriftTale in Enschede kun je niet alleen terecht voor de leukste kleding, je vindt er ook unieke sierraden, tassen, riemen en meer. Hiernaast is het een zeer ruime shop waar er fijne muziek wordt gedraaid en de sfeer goed is. ThriftTale heeft naast een winkel, ook een online shop. Handig voor wanneer je niet in de buurt woont!

Cream Vintage, Deventer en Amsterdam

Cream Vintage heeft twee vestigingen, eentje in Deventer en eentje in Amsterdam. In beide shops vind je voornamelijk streetwear, denim en veel toffe sierraden en de leukste accessoires.

Vntg Label, Leiden

Vntg Label is een begrip in Leiden! Je vindt hier veel vintage kleding uit de jaren tachtig en negentig: toffe gebloemde jurken, hoge vintage jeans en vele blouses met leuke printjes. Ook hebben ze een webshop waarop continu nieuwe items komen te staan, mocht je niet in de buurt van Leiden wonen dan heb je alsnog kans om de toffe items te shoppen.

Penny Lane, Amsterdam

In Penny Lane vind je voornamelijk kleding afkomstig uit de jaren zestig en zeventig. Deze winkel, gelegen in de pijp in Amsterdam is favoriet onder vele vintage-shoppers. Ze verkopen zowel duurdere merken zoals Burberry, als ook meer gangbare en betaalbare merken. Je shopt hier jassen, tassen, jurken, accessoires en meer. Een echte aanrader!
Meubels

Van Dijk en Co, Amsterdam

Met een gigantische loods van wel vijfentwintighonderd vierkante meter, is van Dijk en Co een van de grootste vintage meubelshops van Amsterdam. Hier kun je terecht voor vintage meubels, maar ook antiek, brocante, industriële meubelen en accessoires zijn hier te vinden. Er vindt elke week een nieuwe aanvoer plaats, dus zeker regelmatig kijken als je van vintage meubels houdt!

Vintage Revival, De Meern

Het leuke aan vintage shop Revival in de Meern is dat naast het unieke aanbod aan vintage meubels, er ook de mogelijkheid is om bepaalde meubels naar eigen smaak te stofferen. Hoe tof is het om een meubel te kiezen en vervolgens volledig te stijlen? De winkel is maar drie dagen per week geopend, maar gelukkig hebben ze een webshop die altijd open is. Veel vintage shop plezier!

Nieuwste artikelen