Wat is de juiste volgorde gezichtsverzorging

volgorde gezichtsverzorging huiduitslag

Waarom is juiste volgorde gezichtsverzorging belangrijk

De juiste volgorde gezichtsverzorging aanhouden is belangrijk om inzicht te krijgen in je huidproblemen en hoe je deze het beste kunt aanpakken door de juiste beautyproducten te gebruiken. Met zoveel verschillende soorten huidverzorgingsproducten kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat elk van deze doet. En hoe of wanneer je een product op je huid moet aanbrengen voor het beste resultaat.

Het is ook belangrijk om op te merken dat er een verschil is tussen een ochtend- en een nachtverzorging. Om de beste resultaten uit je huidverzorgingsproducten te halen, is de juiste volgorde gezichtsverzorging belangrijk. Hoe stel je een goede huidverzorgingsroutine op om die stralende huid te krijgen die we allemaal willen?

beautytips volgorde gezichtsverzorging

Waarom de volgorde van je huidverzorgingsroutine van belang is

Het aanbrengen van beautyproducten in de juiste volgorde zorgt ervoor dat je huid de volledige voordelen van elk product benut. Onze huid staat namelijk dagelijks bloot aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf. Zoals regen, wind, zon en vervuiling. Deze hebben stuk voor stuk invloed op de conditie van je huid. Een goede, juiste volgorde gezichtsverzorging en huidverzorgingsroutine is daarom ongelooflijk belangrijk.

Het is de taak van de huid om schadelijke invloeden buiten te sluiten, maar veel van de huidverzorgingsproducten die we gebruiken hebben ingrediënten die we juist willen absorberen. Slechts een zeer kleine hoeveelheid van deze belangrijke ingrediënten kan de huid binnendringen, zelfs als ze perfect geformuleerd en perfect aangebracht zijn. Als je de beautyproducten niet in de juiste volgorde aanbrengt, haal je niet de beste resultaten uit de huidverzorgingsroutine.

De basis van elke huidverzorgingsroutine

Naast de volgorde gezichtsverzorging is het volgens sommige deskundigen ook belangrijk om rekening te houden met de tijd die je huid nodig heeft om de beautyproducten op te nemen. Maar omdat de meesten van ons vaak haast hebben, en dus niet de tijd nemen voor een goede huidverzorging, is dit niet altijd mogelijk. Ons advies? Houd je huidverzorgingsroutine eenvoudig.

huidverzorgingsroutine

Veel beautyproducten geven aan dat je 5 tot 30 minuten moet wachten voor de volgende stap om een goede opname te garanderen, maar wie heeft daar tijd voor? Als je het te ingewikkeld maakt, doe je het vaak niet. Als je veel stappen moet doorlopen voor jouw gezichtsverzorging, pauzeer dan even (een minuut) om elk product de tijd te geven om met de huid te reageren.

Bewaar bijvoorbeeld je avond moisturizer op je nachtkastje. Wanneer je ‘s avonds naar bed gaat en je jouw gezicht hebt schoongemaakt, dan breng je een serum of nachtcrème aan. Vervolgens net voordat je gaat slapen, pak je de moisturizer en breng deze op je gezicht aan. Deze doorgaans dure, speciale behandelingen krijgt daardoor een beetje meer tijd om in de huid te trekken voordat je deze mengt met de nachtcrème.

Een ander advies? Luister naar je huid. Bedenk dat jij uniek bent en dat niemand anders jouw huid heeft. Wat deskundigen ook zeggen, het is belangrijk uit te vinden wat voor jou werkt en wees daarbij zorgzaam voor je huid.

Breng beautyproducten in lagen aanbeautyproducten

Dus wat is de juiste volgorde gezichtsverzorging? Een gemakkelijke vuistregel is om je beautyproducten aan te brengen van dun naar dik of van vloeibaar naar crème. Denk in het algemeen van dun naar dik, maar je wilt ook eerst de producten gebruiken met de ingrediënten die het belangrijkst zijn om in de huid door te dringen (zoals antioxidanten in serums). En eindigen met de producten die boven op de huid moeten zitten (zoals verzachtende en bevochtigende ingrediënten in een moisturizer).

Stap voor stap huidverzorgingsroutine voor overdag

De ochtendroutine draait om bescherming tegen de zon, vervuiling en de omgevingsinvloeden. Laat daarom je peelpads en behandelingsproducten, zoals retinol, voor de nacht.

  1. Cleanser: reinigingsmiddel op olie- of waterbasis.
  2. Toner: om de huid te kalmeren.
  3. (Acné) Spot treatment: voor onzuiverheden van je huid.
  4. Antioxidant serum: bevat een hoge concentratie werkzame ingrediënten.
  5. Oogcrème: om wallen te verminderen, ontstekingen te voorkomen of fijne lijntjes te verminderen.
  6. Vocht inbrengende huidverzorging: moisturizer houdt de vochtbalans op peil.
  7. Zonnebrandcrème: Uv-straling beschadigt je huid en zorgt voor vroegtijdige veroudering.
    .

Tot slot, bovenstaande stappen zijn te volgen als je ’s morgens voldoende tijd hebt. Heb je in de ochtend niet de tijd om deze zeven stappen te doorlopen? Dan kan je bepaalde stappen of beautyproducten overslaan. Houd wel in de gaten dat het belangrijk is om de volgorde van reinigen, verzorgen en hydrateren aan te houden. En gebruik voor al je producten altijd topmerken. Deze zijn misschien iets duurder in de aanschaf, maar je hebt er minder van nodig en de werking is optimaal!

Nieuwste artikelen