Perfecte kleur lipstick kiezen

Perfect kleur lipstick kiezen

De magie van lipstick kleuren

Je staat voor je make-up spiegel en je realiseert je dat je een hele wereld aan lipstick kleuren voor je hebt. Van dieprood tot levendig oranje en alles daartussenin – er zijn zoveel opties om uit te kiezen. Maar hoe weet je welke kleur het beste bij jou past? We geven je tips bij de perfecte kleur lipstick kiezen voor elke gelegenheid.

Jouw ondertoon: het geheim van de perfecte kleur lipstick kiezen

Bij de perfecte kleur lipstick kiezen is het belangrijk om rekening te houden met je huidtint en ondertoon. Er zijn drie basistypen ondertonen: warm, koel en neutraal. Een simpele manier om je ondertoon te bepalen, is door te kijken naar de kleur van je polsaders. Zijn ze groen? Dan heb je een warme ondertoon. Blauw of paars? Dan heb je een koele ondertoon. Is het moeilijk te zeggen? Dan ben je waarschijnlijk neutraal. Met deze kennis in gedachten kun je een lipstick kleur kiezen die jouw unieke uitstraling versterkt.

Kleur lipstick kiezen

Kies lipstick kleuren voor elke gelegenheid

Lipstick kleuren kunnen een wereld van verschil maken in je look, afhankelijk van de gelegenheid. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste lipstick kleur voor verschillende situaties:

  • Werk: Ga voor subtiele en natuurlijke kleuren zoals nude, zachtroze of perzik. Deze kleuren zijn niet te opvallend en zorgen voor een professionele uitstraling.
  • Casual: Experimenteer met felle kleuren zoals koraal, roze of bessenrood. Deze tinten zijn speels en maken je casual look helemaal af.
  • Avondje uit: Kies voor een gewaagde, opvallende kleur zoals dieprood, bordeaux of oranje. Deze lipstick kleuren laten je outfit nog meer stralen. 
    .

Durf een andere kleur lippenstift te kiezen

Wanneer je in de winkel staat voor een nieuwe kleur lipstick kiezen, denk er dan aan voor welke gelegenheid het is. Wanneer wil je deze lippenstift dragen? Op je werk, voor dagelijks gebruik of voor een speciaal etentje? Kies de kleur die bij je ondertoon past en test de lippenstift uit. Durf ook gewaagde keuzes te maken en kies een hoge kwaliteit make-up, zodat deze ook mooi en lang op je lippen blijft zitten. Bekijk ook eens de tips voor juiste foundation kleur bepalen die past bij je nieuwe lipstick.

Artikel van Goed om te lezen in de categorie Lifestyle

Nieuwste artikelen