Ontdek de verschillende soorten buitenverwarming

buitenverwarming op gas

Nooit meer koud met een buitenverwarming

Heb jij een prachtige tuin of een balkon waar je het hele jaar door van wilt genieten? Dan is buitenverwarming de oplossing voor jou! Met buitenverwarming kun je langer buiten blijven zitten, zelfs als het kouder wordt. Er zijn verschillende soorten buitenverwarming beschikbaar, waaronder elektrische buitenverwarming, buitenverwarming op gas en infrarood terrasverwarming. Hieronder bespreken we de voordelen van elk type verwarming.

Elektrische buitenverwarming: de perfecte oplossing voor kleine ruimtes

Elektrische buitenverwarming

Elektrische buitenverwarming is een uitstekende optie voor kleinere buitenruimtes, zoals balkons en kleine tuinen. Elektrische terrasheaters zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waaronder wandmontage en staande modellen. Elektrische buitenverwarming is energiezuinig en produceert geen rook of geur. Daarnaast is een elektrische buitenverwarming eenvoudig te installeren en te gebruiken, en kun je de warmte-intensiteit eenvoudig en zelfs op afstand aanpassen.

Buitenverwarming gas: krachtige warmte voor grotere buitenruimtes

Buitenverwarming gas is ideaal voor grotere buitenruimtes, zoals terrassen en grote tuinen. Deze verwarmingssystemen zijn krachtig en verwarmen snel grote gebieden. Buitenverwarming op gas is ook gemakkelijk te gebruiken en te installeren. Gasverwarmers worden aangesloten op een propaangastank en produceren warmte zonder rook of geur. Let wel op dat buitenverwarming op gas meer energie verbruikt dan elektrische buitenverwarming en daarom minder energiezuinig is.

Infrarood terrasverwarming: de slimme keuze voor energiezuinige en efficiënte verwarming

Infrarood terrasverwarming

Infrarood terrasverwarming is de slimme keuze voor energiezuinige en efficiënte verwarming. Deze buitenverwarming werkt op elektriciteit. Infrarood terrasverwarmer werkt middels stralingswarmte en verwarmen direct de voorwerpen en personen in het stralingsgebied. Hierdoor wordt de warmte niet verspreid in de lucht, maar wordt de warmte direct op de plek gebracht waar het nodig is.

Dit levert bovendien een groot voordeel op ten opzichte van een buitenverwarming op gas, want de warmte waait niet weg door een windvlaag. De warmte bereikt dus altijd de personen op het terras die zich in het stralingsgebied bevinden. Dit maakt infrarood terrasverwarming zeer energiezuinig en efficiënt. Daarnaast zijn infrarood heaters ook verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waaronder wandmontage en staande modellen.

Geniet het hele jaar door van jouw buitenruimte met de juiste buitenverwarming

Of je nu een klein balkon hebt of een grote tuin, buitenverwarming maakt het mogelijk om het hele jaar door van de buitenlucht te genieten. Elektrische buitenverwarming is de perfecte oplossing voor kleinere buitenruimtes en is energiezuinig en gemakkelijk in gebruik. Buitenverwarming op gas is krachtig en ideaal voor grotere buitenruimtes, maar verbruikt meer energie dan elektrische buitenverwarming. Infrarood terrasverwarming is de beste en slimste slimme keuze voor energiezuinige en efficiënte verwarming.

Het kiezen van de beste buitenverwarming is afhankelijk van de grootte van de buitenruimte en je persoonlijke voorkeur. Met de juiste buitenverwarming geniet je het hele jaar door van jouw buitenruimte, of het nu winter, lente, zomer of herfst is. Kies voor een terrasverwarmer en ervaar het comfort van een warme buitenruimte! Bekijk ook eens de ideeën hoe je een badkamer verwarmen kan.

Nieuwste artikelen