Hoe breng je renovlies behang aan op de muur?

renovlies behang aanbrengen

Hoe renovlies behang aanbrengen

Ben je aan het verbouwen of renoveren en wil je de muren weer strak eruit laten zien? Je staat voor de keuze om de muren te stucen of te behangen met renovlies. Renovlies behang heeft de laatste jaren een flinke spurt genomen in populariteit. Dit komt doordat het resultaat vrijwel gelijk is aan stucwerk. Echter, de kosten zijn lager, het gaat sneller en het is milieuvriendelijker. Hoe breng je renovlies behang aan op de muur? We leggen je het stap voor stap uit. 

Stapsgewijs aanbrengen van renovlies

Om renovlies aan te brengen, volg je de volgende stappen:

  1. Maak de muur schoon en glad. Verwijder eventuele oude behangresten en zorg dat de muur vrij is van stof en vet.
  2. Meet de muur op en bepaal hoeveel behang je nodig hebt. Koop daarna het juiste aantal banen renovlies behang.
  3. Meng de lijm volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng deze aan op de muur met een roller of behangkwast.
  4. Laat de lijm enkele minuten intrekken voordat je het behang aanbrengt.
  5. Begin in een hoek van de kamer en plak de baan behang op de muur, beginnend bij de bovenkant. Strijk het behang glad en verwijder eventuele luchtbellen.
  6. Voeg de volgende baan behang toe door de naden tegen elkaar aan te drukken. Gebruik een mes of een rol om de naden strak te maken.
  7. Herhaal dit proces totdat de hele muur bedekt is met renovlies behang.

Let op: Renovlies behang is speciaal ontworpen voor het bedekken van oneffen oppervlakken en heeft geen papieren rug waardoor je het gemakkelijker kunt aanbrengen.

Zodra de klus voor renovlies aanbrengen geklaard is, kan je de wand of plafond schilderen in iedere gewenste kleur. Laat het renovlies 24 uur drogen, daarna kan je al gaan schilderen. Gebruik hiervoor een speciale verfroller die geschikt is voor gladde oppervlakken. 

renovlies behang reno vlies

Waarom kiezen voor renovlies in plaats van stucwerk?

Er zijn een aantal redenen waarom men voor renovlies in plaats van stucwerk zou kiezen:

Snelheid en gemak: Renovlies is een snelle en eenvoudige manier om een muur of plafond te verfraaien. Het is eenvoudig aan te brengen en droogt snel, waardoor het minder tijd kost dan het stucen van een muur.

Flexibiliteit: Renovlies is flexibel en kan over bestaande oppervlakken worden aangebracht, zoals behang, verf of stucwerk. Dit maakt het ideaal voor renovatieprojecten waar het niet mogelijk is om een muur of plafond helemaal te slopen.

Verschillende afwerkingen: Renovlies is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, van glad tot structuur. Hierdoor kunt u een unieke look creëren die bij uw interieur past.

Kostenbesparend: Renovlies is vaak goedkoper dan stucwerk, vooral als je rekening houdt met de kosten van het voorbereiden van de muur en het opruimen na afloop.

Duurzaamheid: Renovlies is duurzamer en resistenter tegen beschadiging dan stucwerk, omdat het een dunne laag is die niet zo snel kan scheuren of afbladderen.

Wand behandelaar maken

Indien je een wand hebt waar grote gaten of oneffenheden in voorkomen, dan dien je de wand behangklaar te maken. Dat wil zeggen dat je een stuclaag eerst moet aanbrengen om de muur te herstellen. Renovlies werkt alleen kleine oneffenheden weg, zoals putjes en scheurtjes. 

Behangklaar stucen heeft een minder egale ondergrond. Wanneer je op deze ondergrond renovlies aanbrengt, is deze manier van stucen een goede keuze. Het stucwerk hoeft minder strak te zijn, omdat over de muur nog een behanglaag komt.

reno vlies

Voordelen reno vlies 

Reno vlies kent veel voordelen, we geven je een top-8 voordelen van reno vlies behang gebruiken voor wanden en plafonds.

  • Geschikt ter bescherming van stucwerk
  • Krimpvrij
  • Brandveilig
  • Nat afneembaar
  • Ademend
  • Laat geen vlekken of schimmelvorming zien door vocht
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen op muren
  • Volledig naadloos en glad
  • Tijdbesparend (veel sneller dan stucen)
  • Goedkoper dan stucwerk
  • Zorgt ervoor dat de muur zelf minder verf absorbeert bij het verven
  • Geen giftige toegevoegde stoffen in het product zelf
  • Lange levensduur (tot 30 jaar).

Nieuwste artikelen