Het kiezen van de juiste shampoo

Het kiezen van de juiste shampoo

Iedereens haar is anders en iedereen heeft daarom een andere verzorging nodig. Het kiezen van de juiste shampoo zorgt ervoor dat je haar goed onderhouden wordt, er mooi uitziet, maar ook stevig en gezond is. Het is daarom belangrijk om te weten wat jouw haartype is en welke ingrediënten daar het beste voor zijn. In dit artikel bespreken we hoe je de juiste shampoo voor jouw haar kiest.

Let op je hoofdhuid

Allereerst is het belangrijk om je eigen hoofdhuid te leren kennen. Je hoofdhuid bepaalt namelijk hoe je haar eruit ziet. Het is ook een heel gevoelig stuk huid en de verkeerde producten kunnen voor enorme irritaties zorgen. Neem daarom de tijd om uit te vinden welk type hoofdhuid jij hebt. Met de juiste shampoo hoef je, je haar maar 2 keer per week te wassen. 

Voor een droge hoofdhuid zijn kokosolie en arganolie belangrijke ingrediënten aangezien deze de huid hydrateren, waardoor het minder snel uitdroogt. Wanneer je snel vet haar hebt, zijn pepermunt en citroen goede ingrediënten voor je shampoo. Bij een gevoelige hoofdhuid is havermelk een wondermiddel, net als aloë vera. Deze producten hebben een kalmerende werking op de hoofdhuid. 

Kies een vorm shampoo

Kies een vorm shampoo

Als je eenmaal weet wat voor hoofdhuid je hebt, kun je gaan kijken naar wat voor soort shampoo je wilt. Zoals hierboven genoemd zijn bepaalde ingrediënten goed voor bepaalde haarsoorten. Maar ook hier blijft het aanbod groot. 

Je hebt grote bussen vloeibare shampoo, maar ook de shampoo bars worden steeds populairder. Deze zijn erg compact, waardoor ze overal mee naar toe genomen kunnen worden en weinig plek in beslag nemen. Daarnaast doe je gemiddeld langer met een shampoo bar dan met een fles shampoo. Ook is deze vaak van natuurlijke producten gemaakt, in tegenstelling tot de toegevoegde ingrediënten van vloeibare zeep.

Heerlijk ruiken

Ten slotte kan je nog kiezen hoe je wilt dat je haar ruikt. Geuren zijn belangrijk en we willen graag allemaal lekker ruiken. Zelfs wanneer je de juiste vorm en ingrediënten voor je haar hebt gevonden, kan je ook nog kiezen uit een groot aanbod geuren. Natuurlijk zijn deze deels afhankelijk van de ingrediënten, maar zelfs dan heb je nog keuze genoeg. 

Wil je frisse haren? Ga dan voor citrusgeuren. Houd je van een wat vollere geur? Dan is kokos een fantastisch product. Het heeft niet alleen goede werkingen op het haar, maar ook nog eens een heerlijke geur. Ook bloemengeuren en honing zijn populaire opties. 

Het kiezen van de juiste shampoo is belangrijk voor het behoud van goed haar. Dit komt omdat elk haartype anders is en de hoofdhuid anders reageert op bepaalde ingrediënten. Zo kan je voor een droge hoofdhuid bijvoorbeeld het beste oliën gebruiken, terwijl een gevoelige hoofdhuid om havermelk vraagt. Ook kun je kiezen hoe je de shampoo wilt hebben. Een shampoo bar is de meest compacte optie en gaat ook nog eens het langst mee. Ten slotte heb je nog verschillende geuren waar je uit kan kiezen. Iedereen wil immers dat hun haar heerlijk ruikt, maar wel met de juiste shampoo!

Nieuwste artikelen