Het geheim van beddengoed wassen

soorten dekbedden beddengoed wassen

Eenvoudige stappen om te voorkomen dat je beddengoed in elkaar draait

Beddengoed wassen kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om luxe of satijnen beddengoed. Deze stoffen vereisen namelijk speciale zorg om hun textuur en uitstraling te behouden. Maar ongeacht het type beddengoed, er is een eenvoudige truc om te voorkomen dat het in elkaar draait.

Laad je wasmachine niet te vol. Laat vervolgens voldoende ruimte voor het beddengoed om vrij te bewegen tijdens de wascyclus. Kun je het dekbedovertrek aan de onderkant dichtdoen middels knoopjes of een rits, doe dit dan voordat je het in de wasmachine plaatst. Dit vermindert de kans dat de lakens, kussenslopen en dekbedden in elkaar draaien en verhoogt de efficiëntie van de reiniging.

Aandacht voor luxe beddengoed wassen

Luxe beddengoed geeft je slaapkamer een stijlvolle touch. Maar deze stoffen vereisen extra zorg. Luxe beddengoed wassen op een zachte cyclus en lage temperatuur helpt om de vezels intact te houden. Overweeg het gebruik van een waszak om te voorkomen dat je dekbedovertrek en lakens in elkaar draait. Zo profiteer je nog een lange tijd van je mooie luxe beddengoed.

Het behandelen van satijnen beddengoed

Satijnen beddengoed voegt een vleugje glamour toe aan je slaapkamer. Satijn is echter een delicate stof en moet met zorg behandeld worden. Wanneer je satijnen beddengoed wassen wilt, kies dan altijd voor een delicate wascyclus en was het apart van ander wasgoed. Een andere tip: vouw je satijnen lakens en dekbedovertrekken voordat je ze in de wasmachine stopt. Dit helpt voorkomen dat ze in de machine verdraaien.

soorten dekbedden beddengoed wassen

Slim drogen voor gladder dekbed

Eenmaal gewassen, is het belangrijk om je dekbed hoes en laken correct te drogen. Het is het beste om deze op een lage temperatuur in de droger te drogen. Haal het uit de droger zodra het droog is om kreuken te voorkomen. Je zult merken dat je dekbedovertrek en hoeslaken minder in elkaar draait en gemakkelijker te hanteren is.

Beddengoed wassen

Beddengoed wassen hoeft geen gedoe te zijn. Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je beddengoed, of het nu gewoon, luxe of satijnen beddengoed is, niet in elkaar draait. Je dekens zien er niet alleen beter uit, maar het gaat ook langer mee. Dus de volgende keer dat je het beddengoed wast, onthoud dan deze tips en geniet van een zorgeloze wasdag! Bekijk ook eens de verschillende soorten dekbedden.

Nieuwste artikelen