Erop uit met Pasen

Erop uit met pasen

Vrolijk Pasen vieren met leuke gezinsuitjes in Nederland

Pasen is een mooie gelegenheid om erop uit te gaan met het gezin en te genieten van het mooie weer. Er zijn talloze leuke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de Paasdagen 2023 in Nederland. We delen enkele tips voor erop uit met Pasen voor het gezin, want je moet de kinderen natuurlijk ook bezighouden.

5 Tips voor erop uit met Pasen 2023 met het gezin

#1 Bezoek de dierentuin

erop uit met Pasen naar dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin is altijd een leuk uitje, zeker met Pasen. Veel dierentuinen organiseren tijdens deze dagen speciale activiteiten, zoals paaseieren zoeken en knutselen. Ga bijvoorbeeld naar Burgers’ Zoo, Artis of Ouwehands Dierenpark. Vergeet niet om van tevoren je tickets te reserveren.

#2 Ontdek de natuur

Tijdens de lente staat de natuur in bloei en is het heerlijk om buiten te zijn. Ga erop uit met Pasen en ontdek de prachtige natuur in Nederland. Maak een wandeling door het bos, fiets door de duinen of ga picknicken in het park. Vergeet niet om een lekkere paaslunch mee te nemen.

#3 Ga naar een pretpark

Een dagje naar een pretpark is altijd een feestje, zeker tijdens Pasen. Veel pretparken hebben speciale Paasarrangementen en activiteiten, zoals eieren zoeken en paasknutselen. Ga bijvoorbeeld naar de Efteling, Toverland, Drievliet of ga de grens over naar het Belgische Plopsaland. Houd er wel rekening mee dat het tijdens de Paasdagen druk kan zijn, dus reserveer je tickets van tevoren.

#4 Bezoek een museum

Ook een museumbezoek kan een leuk uitje zijn tijdens Pasen. Veel musea hebben speciale Paasactiviteiten, zoals paaseieren schilderen en rondleidingen. Ga bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum of het Nederlands Openluchtmuseum. Ook hierbij kun je beter vooraf de toegangstickets reserveren. 

#5 Geniet van een paasbrunch

kinderen paasdagen vieren

Een paasbrunch is een gezellige manier om Pasen te vieren met het gezin. Veel restaurants en hotels bieden tijdens de Paasdagen speciale paasbrunches aan. Geniet van heerlijke broodjes, paasstol en andere lekkernijen. Reserveer wel op tijd, want deze brunches zijn vaak populair.

Kortom, er zijn genoeg leuke uitjes te bedenken om erop uit te gaan met Pasen in Nederland. Of je nu van dieren, natuur, pretparken of musea houdt, er is voor ieder wat wils. Wil je iets actiefs doen, dan is de Oosterschelde fietsroute ook een leuk idee. Vergeet niet om je tickets en/of reserveringen op tijd te regelen en geniet van een vrolijke Pasen met het gezin!

Artikel van Goed om te lezen in de categorie Plezier

Nieuwste artikelen