Verken de Oosterschelde fietsroute

Oosterschelde fietsroute met elektrische fiets

Geniet van de 55 km Oosterschelde fietsroute

Fietsen is een leuke manier om Nederland te verkennen en de Oosterschelde fietsroute is een van de mooiste routes die ons land te bieden heeft. De route brengt je langs de prachtige kustlijn van de Oosterschelde, de grootste en meest dynamische zeearm van Nederland.

De Oosterschelde fietsroute is ongeveer 55 kilometer lang en begint in het dorpje Kattendijke, gelegen aan de oostkant van het schiereiland Zuid-Beveland. De route brengt je door een afwisselend landschap van polders, dijken, slikken, schorren en bossen. Onderweg kom je langs verschillende schilderachtige dorpjes, zoals Wemeldinge en Yerseke, bekend om hun mossel- en oesterkwekerijen.

Oosterscheldekering tijdens Oosterschelde fietsroute

Hoogtepunt fietsroute Oosterschelde: Oosterscheldekering

Een hoogtepunt van de fietsroute Oosterscheld is uiteraard de Oosterscheldekering, de grootste stormvloedkering ter wereld. Deze imposante constructie is gebouwd om Nederland te beschermen tegen hoogwater en overstromingen. Je kunt over de Oosterscheldekering fietsen en genieten van een adembenemend uitzicht over de Oosterschelde en de omgeving.

De fietsroute Oosterschelde is geschikt voor zowel recreatieve fietsers als meer ervaren fietsers. Het terrein is vlak en er zijn geen steile beklimmingen, waardoor de route ook geschikt is voor gezinnen met kinderen. Onderweg zijn er genoeg plekken om te pauzeren en intens te genieten van de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de vele stranden of natuurgebieden langs de route.

Tips voor het fietsen van de Oosterschelde fietsroute:

  • Zorg voor een goede fiets met voldoende versnellingen, omdat de wind soms tegen kan zitten.
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
  • Plan genoeg tijd in voor de route, zodat je rustig kunt genieten van de omgeving.
  • Draag geschikte kleding en vergeet niet om een regenjas mee te nemen.
  • Neem een fietskaart of navigatie mee, zodat je niet verdwaalt onderweg.

Fietsroute langs de Oosterschelde is geschikt voor jong en oud

De Oosterschelde fietsroute is een prachtige route langs de grootste en meest dynamische zeearm van Nederland. Met haar schilderachtige dorpjes, stranden en indrukwekkende stormvloedkering biedt deze route voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een sportieve uitdaging of gewoon lekker wilt genieten van de omgeving, de Oosterschelde fietsroute is een aanrader voor iedereen die van fietsen en de prachtige natuur houdt.

Ook zeker leuke moeder dochter cadeaus om te geven; een weekendje weg op de fiets langs de Oosterschelde. Dus pak je reistas in en ga samen op pad, bovendien kun je bij fietsen gewoon je streetwear dragen. Lekker comfortabel en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Nieuwste artikelen