De meest bijzondere – en grootste – winkelcentra van Europa

winkelcentra in europa Las Arenas, Barcelona (Spanje)

Waar kun je beter shoppen dan in een winkelcentrum? Met talloze winkels op een rij is de keuze enorm en bovendien hop je gemakkelijk van de ene winkel in de andere zonder daarbij weer en wind te moeten trotseren, ideaal voor de shopfanaten onder ons.  Europa kent een aantal gigantische winkelcentra: de grootste bevindt zich in Istanbul met maar liefst driehonderdvijftig winkels, maar ook Nederland heeft een groot winkelcentrum dat honderdzeventig winkels kent! In dit artikel volgen de meest bijzondere en grootste winkelcentra van Europa. Veel plezier met shoppen!

CentrO, Oberhausen (Duitsland)

In CentrO kun je je gemakkelijk een dag vermaken! Het winkelcentrum bevat zo’n tweehonderd winkels en het aanbod is zeer divers, ook qua prijsklassen. Naast de grote hoeveelheid winkels vind je ook veel eetgelegenheden met allemaal Duitse lekkernijen. Je vindt hier niet alleen winkels en horeca, maar ook een oude arcade en plekken om even te ontspannen. CentrO is een winkelcentrum waar je gemakkelijk met het hele gezin naar toe kunt. Een bijkomend voordeel? Parkeren is er gemakkelijk en bovendien gratis.

winkelcentra in europa CentrO, Oberhausen

Las Arenas, Barcelona (Spanje)

Las Arenas is eind jaren zeventig omgebouwd tot winkelcentrum, hiervoor diende het nog als arena die gebruikt werd voor stierengevechten. Pas een tiental jaar geleden is het geopend als winkelcentrum. Las Arenas is enorm, je vindt hier allerlei winkels: van schoenen tot verzorgingsproducten en kleding. Wanneer je helemaal naar boven gaat in het winkelcentrum, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Las Arenas is in de zomer geopend tot tien uur ‘s avonds, wat heerlijk is! Zo kun je overdag genieten van de zon en ‘s avonds het winkelcentrum ontdekken.

Intu Metrocentre, Gateshead (Engeland)

Intu Metrocentre in Engeland bestaat eigenlijk uit vijf kleinere winkelcentra, die allemaal op zichzelf al gigantisch zijn. Met meer dan driehonderd winkels is het een van de grootste van Europa en als je langs elke winkel wandelt ben je al bijna zes kilometer verder (en dan hebben we het alleen over lángs alle winkels lopen, niet erin!). Voor zowel merkkleding, koopjes als eten en drinken ben je hier aan het goede adres en in het weekend worden er vaak evenementen georganiseerd binnen het winkelcentrum.

Westgate Shopping City, Zagred (Kroatië)

Voor zowel de shopfanaat als de shophater is Westgate Shopping City in Zagred een perfect dagje uit. Je vindt hier de normale winkels en koopjes, maar ook dure merken en design. Wie niet van shoppen houdt kan terecht in een van de vele bars, cafés en restaurants of kan zich vermaken op de indoor skatebaan of de gigantische bowlingbaan. Voor kids is er een indoor speeltuin die net zoals de rest van het winkelcentrum, gigantisch is.

Shopping City Süd, Vosendorg (Oostenrijk)

Shopping City Süd, Vosendorg (Oostenrijk)

Dit winkelcentrum is de oudste van dit rijtje en werd geopend in 1976, ook is het een van de grootste van Europa. In Shopping City Süd vind je onder andere een IKEA en meer dan driehonderd andere winkels. Geen fan van shoppen? Je vindt hier ook een poolcentrum en een bioscoop, voor ieder wat wils dus!

Nieuwste artikelen