De beste smartphone voor senioren kopen

smartphone voor senioren

Wat is de beste smarpthone voor senioren?

Vanwege nieuwe veiligheidscontroles bij online betalingen en het wijdverbreide gebruik van parkeerapps, is voor veel dagelijkse handelingen nu het gebruik van een smartphone nodig. Dit kan een worsteling zijn voor personen die moeite hebben met touchscreens, toepassingen en berichten sturen. Maar er zijn enkele eenvoudiger smartphone voor senioren varianten beschikbaar om de technologische barrière te helpen overbruggen.

smartphone voor senioren

Fabrikanten verbeteren hun apparaten voortdurend om ze gemakkelijker te gebruiken. Maar als het gaat om apps, of het nu je bank of WhatsApp is, ben je overgeleverd aan hun eigen interface, die niet kan worden aangepast. Hoewel er niet zoiets bestaat als één volledige eenvoudige smartphone die elke taak kan uitvoeren, hebben we 3 smartphones uitgezocht die ouderen helpen bij het gebruik ervan. Van grote knoppen tot een overzichtelijke interface en een SOS-knop voor nood.

Apple iPhone SE voor ouderen

De iPhone SE is niet ontworpen met senioren in gedachten, maar het is mogelijk om de instellingen aan te passen zodat deze eenvoudiger te gebruiken is. Uiteraard wordt een deze telefoon geleverd met alle mogelijkheden die bij een Apple smartphone horen. De telefoon heeft een scherm van 4,7 inch en is relatief klein. Er is een enorme keuze aan accessoires van derden beschikbaar, waardoor het eenvoudig is om een stevig hoesje aan te schaffen.

iPhone se 2022

Ongebruikte applicaties verwijderen en vervangen door widgets die met één tik toegang geven tot veelgebruikte contacten zijn twee manieren om het startscherm overzichtelijker te maken. Door de instellingen voor de zoom- en tekstgrootte te veranderen is alles op het scherm veel groter, wat uitkomst biedt voor senioren.

Met maar liefst zeven jaar software-ondersteuning hoef je de Apple telefoon voor ouderen lange tijd niet te vervangen. En als de telefoon voor ouderen kapotgaat, is deze gemakkelijk bij een telefoonwinkel te repareren. De grote, fysieke Touch ID vingerafdrukknop is eenvoudig te gebruiken voor het ontgrendelen van de telefoon, maar ook in bank- en betaalapps. Deze iPhone heeft 64 GB opslagruimte, wat prima is voor apps maar niet voor veel video’s.

De telefoon laadt op via een Lightning-kabel, maar ondersteunt ook draadloos opladen, zodat je de iPhone SE voor ouderen gewoon op een pad kunt leggen om op te laden in plaats van te rommelen met een kabel. In de doos wordt echter alleen een USB-C kabel meegeleverd.

Senifone S1 smartphone voor senioren

De Senifone S1 is een van de betere smartphones voor ouderen die uitsluitend is ontworpen voor senioren. De belangrijkste kenmerken zijn dan ook het vereenvoudigd startscherm, eenvoudige bediening met grote knoppen voor het ontvangen van oproepen, voor geïnstalleerde applicaties. Het startscherm van de smarphone voor senioren toont direct na de aankoop al de meest gebruikte apps, zoals Whatsapp, Camera, Contacten en Facebook.

Ook heeft deze smartphone voor senioren een prominente SOS-knop op het startscherm die zichtbaar is als het toestel wordt aangezet. Bij het ontwerp van deze smartphone voor senioren is echt nagedacht over de behoefte van senioren.

Senifone S1

De telefoon wordt geleverd met een instructieboekje dat je door enkele basisfuncties leidt. De voorgeïnstalleerde apps zijn georganiseerd in mappen, zodat alles op één plek staat. Daardoor hoef je als senior niet op zoek te gaan naar een app, wat het gebruik vereenvoudigt. Omdat er geen installatie nodig is, is deze smartphone voor senioren een opvallend comfortabele telefoon.

Afgezien daarvan heeft de Senifone 1 een groot 6,5-inch scherm, camera’s, een 5000 mAh batterij en 32 GB micro SD-kaartopslag. De tint is zwart, en je kunt hem personaliseren met kleurrijke bijpassende telefoonhoesjes. De apps zijn vooraf geïnstalleerd, maar je kunt snel een extra app toevoegen via de Google Play store. Ten slotte is de Senifone 1 compatibel met de meeste hoortoestellen, die gemakkelijk via Bluetooth worden aangesloten. Deze senioren smartphone wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing, een oplaadadapter en een oplaadsnoer.

Samsung Galaxy A33 ouderen telefoon

Wil je een groter scherm, dan heeft de Galaxy A33 een 6,4 inch scherm, maar is nog steeds relatief licht en compact. Er zijn veel accessoires van derden beschikbaar voor deze ouderen telefoon. De A33 is waterbestendig tot één meter diepte, heeft een grote batterij om het vol te houden, een goede camera en 128 GB opslagruimte met ondersteuning voor een micro SD-kaart om meer toe te voegen.

smartphone voor senioren

Het startscherm kan worden aangepast, hoewel app-pictogrammen niet zo groot gemaakt kunnen worden. De rest van de tekst en de interface kan ook worden vergroot, wat voor senioren prettig is. Er is een keuze uit veeg- of aanraaktoetsen op het scherm, plus enkele toegankelijkheidstools, waaronder aanpassingen voor aanraak- en gehoorapparaten en een vergrootglas. Samsung biedt tot vijf jaar software-ondersteuning vanaf de release, waardoor de A33 veilig te gebruiken is tot maart 2027.

De telefoon laadt alleen op via USB-C, en bevat geen voedingsadapter in de doos. Deze telefoon voor senioren heeft een in-screen vingerafdrukscanner voor het ontgrendelen van de telefoon en bankieren van apps, die wat lastiger te gebruiken zal zijn dan een fysieke knop. Het heeft ook gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de telefoon via de camera bij goed licht.

Voordelen seniorentelefoon

Behalve telefoneren, sms’en, video’s en foto’s maken, heeft een seniorentelefoon handige praktische toepassingen, zoals:

  • Het bedienen van slimme apparaten: regelen van verlichting, slim slot openen en sluiten en thermostaat bedienen.
  • Geeft mogelijkheid tot vermaak: spelletjes spelen, luisterboeken afspelen en podcast luisteren.
  • Praktische apps: zoals apps die senioren ondersteunen bij medicatie tijden, weersvoorspelling met alert voor noodweer op komst.
  • Spraakherkenning: virtuele assistent door spraak commando’s.
  • Videobellen: verbonden met de wereld door videobellen en delen van foto’s en video’s.
    .

Nieuwste artikelen