Dagje Gent: verken verborgen schatten en onontdekte parels

dagje Gent

Dagje Gent staat meestal synoniem voor het verkennen van de bekende bezienswaardigheden zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. Maar Gent heeft nog veel meer te bieden! We nemen je mee op een alternatieve route door Gent, met verborgen schatten en onontdekte parels die je zeker zullen verrassen.

Groene oases midden in de stad

Gent beschikt over verschillende parken en groene plekken waar je even aan de drukte kunt ontsnappen tijdens je dagje Gent. Bezoek bijvoorbeeld het Citadelpark, een groot stadspark met prachtige wandelpaden, vijvers en monumenten. Of ga naar het Begijnhof, een rustig en idyllisch plekje met historische huisjes en een prachtige binnentuin.

Street art ontdekken in Gent

Gent staat bekend om zijn indrukwekkende street art, dus tijdens je dagje Gent is het zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden. Ga op zoek naar kleurrijke muurschilderingen en graffiti in de straatjes van Gent. Een bijzonder hoogtepunt is de Werregarenstraat, ook wel bekend als het Graffitistraatje, waar je een wisselende tentoonstelling van street art kunt bewonderen.

De lokale markten verkennen

Tijdens een dagje Gent is het bezoeken van de lokale markten een leuke manier om de stad en haar inwoners beter te leren kennen. Op zondagochtend is er de Bloemenmarkt op de Kouter, waar je prachtige boeketten en planten kunt kopen. De zaterdagmarkt op de Vrijdagmarkt is al eeuwenlang een populaire trekpleister voor de locals en biedt een ruime keuze aan verse producten zoals kaas, vis en groenten.

Daarnaast zijn er nog enkele andere markten die je kunt bezoeken tijdens je dagje Gent. De Oude Beestenmarkt is een gezellige avondmarkt met live muziek, waar je kunt genieten van lekker eten en drinken. De vlooienmarkt op de Sint-Jacobs is dan weer dé plek voor tweedehands spullen en unieke vintage vondsten.

Het leuke aan de lokale markten is dat je niet alleen producten kunt kopen, maar ook in contact kunt komen met de lokale bevolking. Je ziet de Gentenaars in actie en krijgt de kans om de stad te ervaren als een local. Voor wie houdt van een beetje gezelligheid en levendigheid zijn de lokale markten tijdens een dagje Gent dan ook zeker een aanrader.

dagje Gent op het water

Een dagje Gent op het water

Een andere manier om Gent te verkennen is vanaf het water. Huur een bootje of neem deel aan een rondvaart om de stad vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Je ontdekt zo unieke hoekjes en bruggen die je anders misschien niet zou zien. Er zijn verschillende rondvaartbedrijven die interessante tours aanbieden, waarbij je meer te weten komt over de rijke geschiedenis en architectuur van Gent. 

Voor de avontuurlijke bezoekers is het ook mogelijk om een kajak of kano te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan door de kanalen en grachten. Zo ervaar je tijdens je dagje Gent de stad op een unieke en ontspannen manier, en krijg je de kans om enkele verborgen parels te ontdekken die je vanaf de kant misschien over het hoofd zou zien.

Bijzondere musea die je niet wilt missen

Naast de bekende musea heeft Gent ook enkele minder bekende musea die je tijdens je dagje Gent kunt bezoeken. Zo is er het Huis van Alijn, een charmant museum over het dagelijks leven in de vorige eeuw. Het STAM (Stadsmuseum Gent) neemt je mee op een reis door de geschiedenis van Gent, van de middeleeuwen tot de moderne tijd. En voor liefhebbers van wetenschap en techniek is het MIAT (Museum voor Industriële Archeologie en Textiel) een echte aanrader.

Bijzonder Gent dagje uit

Gent heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende bezienswaardigheden. Tijdens een Gent dagje uit kun je verborgen parels en onontdekte schatten ontdekken die je een heel ander beeld van deze Belgische stad geven. Van groene oases tot kleurrijke street art en bijzondere musea, er is genoeg te ontdekken in deze Vlaamse stad. Laat je verrassen en geniet van een uniek dagje Gent!

Wil je een dagje uit in Nederland? Verken dan eens de bruisende stad in het zuiden van Nederland; Den Bosch wat te doen. Of geniet van een onvergetelijk dagje uit Groningen in het noorden van ons land.

Nieuwste artikelen