Den Bosch wat te doen?

Den Bosch wat te doen kathedraal

Wat is er te doen in Den Bosch?

Den Bosch, ook wel ’s-Hertogenbosch genoemd, is een bruisende stad in het zuiden van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis, een prachtige architectuur en tal van activiteiten voor bezoekers om van te genieten. We bespreken een aantal hoogtepunten van de stad en wat er allemaal te doen is in Den Bosch.

Ontdek de geschiedenis van Den Bosch

Den Bosch heeft een lange geschiedenis en het is te zien aan de architectuur en de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Het belangrijkste historische gebouw in de stad is de Sint-Jan Kathedraal, een prachtige gotische kerk uit de 14e eeuw. Andere historische bezienswaardigheden zijn de Binnendieze, een netwerk van kanalen en vestingwerken uit de middeleeuwen. En het Noordbrabants Museum, dat de geschiedenis van de provincie Brabant vertelt.

lokale keuken Den Bosch; de Bossche Bol

Geniet van de lokale keuken

Een van de hoogtepunten van Den Bosch is de lokale keuken. De stad staat bekend om zijn Bossche Bollen, een chocoladebol gevuld met slagroom. Deze delicatesse kun je bij verschillende bakkerijen in de stad vinden. Daarnaast zijn er ook tal van restaurants waar je volop geniet van de Brabantse keuken. Het hele jaar door is het genieten bij de cafés en restaurants, die stuk voor stuk de Brabantse gezelligheid uitstralen. 

Bezoek de musea

Den Bosch heeft een aantal geweldige musea die een bezoek waard zijn. Het Noordbrabants Museum, gevestigd in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws paleis, biedt een uitgebreide collectie van kunst en voorwerpen uit de provincie Brabant. Daarnaast is er het Jheronimus Bosch Art Center, dat gewijd is aan de beroemde schilder Jheronimus Bosch, die in Den Bosch geboren is. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van zijn werken en laat bezoekers de wereld van de kunstenaar zien.

Winkel in de binnenstad van Den Bosch

Den Bosch heeft een sfeervolle binnenstad met een breed scala aan winkels. Van lokale ambachtelijke winkels tot internationale ketens, er is voor elk wat wils. De straten zijn gevuld met mooie boetiekjes, gezellige cafés en restaurants, en er zijn genoeg plekken om te ontspannen en van het uitzicht te genieten. De Hinthamerstraat, de Vughterstraat en de Snellestraat zijn populaire winkelstraten waar je heerlijke kunt winkelen.

Den Bosch wat te doen in Bossche Broek

Verken de natuur

Den Bosch is omgeven door prachtige natuur en het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken in de omgeving. Het Bossche Broek, een natuurgebied ten zuiden van de stad, biedt uitgestrekte velden, waterpartijen en vogels. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, en er zijn ook verschillende wandelroutes die je kunt volgen. Een andere optie is het natuurgebied de Moerdenburgse Duinen, gelegen in het noorden van de stad. Hier vind je een uitgestrekt duingebied met bossen, heidevelden en een prachtig uitzicht over het landschap. Het is de perfecte plek om te wandelen, fietsen of gewoon te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Bezoek festivals en evenementen

Den Bosch organiseert het hele jaar door verschillende festivals en evenementen. In de zomer is er het Jazz in Duketown festival, waar jazzmuzikanten van over de hele wereld samenkomen om te spelen op verschillende podia in de stad. In de winter is er het Bosch Winterparadijs, een gezellig evenement met een schaatsbaan, kerstmarkt en diverse activiteiten voor jong en oud. Daarnaast zijn er het hele jaar door verschillende exposities, concerten en evenementen in de stad te vinden.

Conclusie over Den Bosch wat te doen 

Den Bosch is een prachtige stad vol geschiedenis, cultuur en natuur. Of je nu een liefhebber bent van kunst en cultuur, een foodie, een shopper of een natuurliefhebber, er is voor elk wat wils in Den Bosch. Vergeet niet om een Bossche Bol te proeven en te genieten van de gastvrijheid van de stad. Wij hopen dat we je wat inspiratie hebben gegeven om een dagje Den Bosch te bezoeken en te ontdekken wat deze stad te bieden heeft! En wil je een andere stad bezoeken, dan kunnen we Utrecht ook zeker aanbevelen, waar je het museum Catharijneconvent in Utrecht niet mag missen.

Nieuwste artikelen