WordPress website laten maken

WordPress website laten maken

Een website is een ongelooflijk waardevol bezit. Namelijk, bijna twee derde van de kleine bedrijven vertrouwt op hun websites om zaken te doen en in contact te komen met hun klanten. Toch kiezen zoveel eigenaren van kleine bedrijven ervoor om zelf hun website te ontwerpen in plaats van een professionele WordPress ontwerper in te huren om de klus te klaren.

Meestal is je website de eerste indruk van je organisatie of bedrijf waaraan mensen worden blootgesteld. Het is de plek waar ze leren over wat je aanbiedt. Het is ook de plaats waar de kans het grootst is dat je leads omzet in betalende klanten.

Natuurlijk draagt elke ondernemer veel verschillende petten. En heel vaak moet je opstarten om bedrijfsgroei te creëren. In deze gids bekijken we de voordelen van het inhuren van een professionele WordPress website ontwerper versus het zelf doen.

Moet ik een website ontwerper voor WordPress inhuren?

Om te beslissen of je een website ontwerper voor WordPress moet inhuren, moet je de voor- en nadelen overwegen van de DIY-webdesign route versus het werken met een professional. Zoals bij veel dingen in het leven betekent DIY niet altijd beter, want professionals hebben jaren geïnvesteerd in het leren van hun vak.

Als je geniet van de uitdaging om zelf een website te ontwerpen, een zeer beperkt budget hebt, of bereid bent om de vaardigheden te leren die je nodig hebt om een website te ontwerpen en te bouwen, dan is de doe-het-zelfroute misschien iets voor jou.

Wordpress website laten maken

Je wilt een unieke en creatieve website

Als je je eigen site bouwt, loop je het risico dat je opgaat in je concurrentie. Maar een WordPress expert zal veel verder gaan dan voorverpakte plug-ins en thema’s die al op duizenden andere sites worden gebruikt.

Je werkt samen met je gekozen ontwerper om een site te maken die uniek en elegant is, terwijl je de huisstijl van je organisatie er strategisch in verwerkt.

En als het klaar is, heb je een unieke site die een positieve invloed heeft op je gebruikers en klanten.

Je hebt maatwerk nodig dat je zelf niet kunt doen

Je hebt waarschijnlijk al een heleboel ideeën die je meteen in je site wilt verwerken. Misschien wil je bijvoorbeeld een quiz voor gebruikers die aangeeft welke producten die je aanbiedt het beste aansluiten bij hun individuele behoeften.

Als je geen professionele ontwerper en ontwikkelaar beschikbaar hebt, kunnen je ideeën in het ongewisse blijven totdat je erachter bent hoe je een oplossing kunt maken die aan je behoeften voldoet.

Natuurlijk zul je waarschijnlijk plug-ins kunnen vinden die je helpen. Maar als je te veel plug-ins in gebruik neemt, zul je de prestaties van de site negatief beïnvloeden en jezelf blootstellen aan mogelijke veiligheidsproblemen.

Bovendien kan het met het enorme aantal beschikbare WordPress plug-ins maanden duren om de juiste configuratie voor je site uit te zoeken.

Een professionele website ontwerper weet de juiste plug-ins te gebruiken zonder dat je site er zoveel gebruikt dat deze vastloopt. Een WordPress website laten maken is dan ook aan te raden.

Je hebt SEO nodig (Search Engine Optimization)

Professionele website ontwerpers hebben de expertise en de hulpmiddelen om je site beter te laten presteren in de zoekresultaten. Ze hebben de kennis om on- en off-page technieken toe te passen voor een betere SEO.

De beste ontwikkelaars weten ook hoe ze kunnen nemen wat je concurrentie al doet, en dat dan verbeteren met jouw site.

Ze zijn bijvoorbeeld in staat om de belangrijkste bronnen te vinden die verkeer naar je concurrenten sturen, en die kennis vervolgens toe te passen op jouw site om die te laten stijgen in de SERP’s (search engine results pages). Een WordPress website laten maken is voor jou en je bedrijf het beste.

Je hecht waarde aan efficiëntie

Heb je ooit het gezegde gehoord:

“Concentreer je op waar je goed in bent en besteedt de rest uit…”?

Als je besluit een bedrijf te beginnen, is het belangrijk dat je je concentreert op de dingen waar je het beste in bent. Al het andere is uiteindelijk een middel om een doel te bereiken.

Als je geen expertise in huis hebt op het gebied van WordPress websiteontwerp, overweeg dan serieus om iemand in te huren voor je WordPress behoeften. Je hoeft dan geen tijd te besteden aan het leren van het WordPress platform, het uitzoeken hoe je het moet beveiligen, of het bijhouden van alle veranderingen en updates.

Je wilt waarschijnlijk ook niet je siteontwerp en onderhoudstaken neerleggen bij een teamlid wiens tijd veel beter besteed kan worden aan andere verantwoordelijkheden die hij of zij goed kent.

Nieuwste artikelen