Wat zijn duurzame relatiegeschenken

duurzame relatiegeschenken

Waarom duurzame relatiegeschenken zo mooi zijn

Relatiegeschenken zijn altijd leuk om te bedenken, te geven en te ontvangen. Maar waarom dan geen duurzame relatiegeschenken geven? Door een duurzame gadget te kopen, denk je ook aan de natuur. Groene geschenken stralen duurzaamheid en MVO uit naar je klanten en relaties. Jij wilt toch ook duurzaam ondernemen? Denk dan ook eens aan duurzame relatiegeschenken. We leggen uit wat duurzame zakelijk gadgets zijn en geven je enkele voorbeelden.

Wat zijn relatiegeschenken eigenlijk?

duurzame gadgets

Relatiegeschenken, ook wel bekend als bedrijfsgeschenken of promotionele geschenken, zijn kleine cadeaus of artikelen die worden gegeven aan klanten, medewerkers of zakenpartners als manier om de relatie te versterken of om bekendheid te geven aan een bedrijf of merk. Dit kunnen allerlei soorten dingen zijn, zoals pennen, mokken, sleutelhangers, notitieboekjes, powerbanks, bidons of kalenders. Ze worden vaak gebruikt als marketingtool om een positief imago te creëren of om mensen te herinneren aan een bedrijf of merk.

Door een relatiegeschenk duurzaam te maken, geeft je niet alleen een mooi geschenk weg, maar laat je ook zien dat je geeft het milieu. Dit is weer positief voor je imago van je merk. Wat zijn duurzame relatiegeschenken? We geven je hiervoor een aantal ideeën.

Wat wordt verstaan onder duurzame gadgets?

duurzame relatiegeschenken

Duurzame gadgets zijn geschenken die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt of bijdraagt aan een duurzame levensstijl. Er zijn tal van duurzame opties als het gaat om duurzame gadgets, afhankelijk van wat het doel van het geschenk is en aan wie het wordt gegeven. We geven je enkele voorbeelden van duurzame relatiegeschenken.

  • Herbruikbare flesjes of bekers: Dit zijn praktische geschenken die kunnen bijdragen aan het verminderen van plastic afval.
  • Solar chargers: Dit zijn opladers die werken met zonne-energie, wat betekent dat ze niet afhankelijk zijn van elektriciteit.
  • Led-lampen: Led-lampen zijn energie-efficiënt en gaan langer mee dan traditionele gloeilampen.
  • Eco-vriendelijke pennen: Pennen gemaakt van duurzame materialen, zoals bamboe of gerecycled plastic, zijn een goede optie als duurzaam relatiegeschenk.
  • Fairtrade cadeaus: Fairtrade-producten zijn gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden en met respect voor mensen en het milieu. Er zijn veel opties, zoals koffie, thee, chocolade en kleding.
    .

Het is belangrijk om te onthouden dat duurzaamheid niet alleen betekent dat een product op een milieuvriendelijke manier is gemaakt, maar ook dat het lange tijd meegaat en regelmatig gebruikt kan worden. Daarom is het belangrijk om te overwegen hoe praktisch en nuttig de duurzame gadgets zijn voor de ontvanger.

Waarom duurzame relatiegeschenken bedrukken

duurzame relatiegeschenken

Zodra je als bedrijf een aantal mooie gadgets hebt uitgekozen als duurzame relatiegeschenken, kan je ook overwegen om deze te bedrukken. Bijvoorbeeld met je merk, een slogan of je bedrijfsnaam. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om relatiegeschenken te laten bedrukken:

Promotie

Door het bedrijfslogo of een andere boodschap op een gadget te laten drukken, kan het geschenk dienen als middel om bekendheid te geven aan het bedrijf of merk. Als klanten het geschenk gebruiken, zullen ze het logo of de boodschap zien en daardoor aan jouw bedrijf denken.

Herinnering

Door het bedrijfslogo of de naam van het bedrijf op het geschenk te laten drukken, kan het geschenk dienen als herinnering aan het bedrijf of merk. Als relaties jouw bedrukte gadget gebruiken, denken ze aan jouw bedrijf en misschien zelfs aan de diensten of producten die je aanbiedt.

Persoonlijke touch

Door een geschenk te laten bedrukken met de naam of initialen van de ontvanger, kan het geschenk een persoonlijke touch krijgen en voelt de ontvanger zich speciaal.

Cadeau voor zakenpartners

Relatiegeschenken zijn vaak bedoeld om zakenpartners te laten weten dat ze gewaardeerd worden en om de relatie te versterken. Door het geschenk te laten bedrukken met het logo of de naam van het bedrijf, kan het geschenk een professionele uitstraling krijgen en wordt het gemakkelijker om het geschenk aan zakelijke relaties te geven.

Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrukken van een geschenk niet alleen een manier is om bekendheid te geven aan het bedrijf, maar ook een manier om de ontvanger te laten weten dat ze gewaardeerd worden en om de relatie te versterken. Daarom is het belangrijk om te overwegen wat voor soort boodschap of logo op duurzame relatiegeschenk geplaatst wordt en hoe dit het beste bij de ontvanger past.

Nieuwste artikelen