Wat is een senioren smartphone?

senioren smartphone

Alles wat je wilt weten over een senioren smartphone

In de afgelopen decennia is er steeds meer aandacht voor het ontwerp van een senioren smartphone. Ouderen hebben dan ook een andere behoefte dan bijvoorbeeld jongeren of zakelijke gebruikers wat betreft de functionaliteit van een mobiele telefoon. Daarom is het belangrijk om een mobiele telefoon te kiezen die aan deze specifieke behoeften voldoet. We geven je een aantal punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een senioren smartphone

 1. Eenvoudig te gebruiken interface: Het is belangrijk om een telefoon te kiezen met een interface die eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is. Oudere gebruikers hebben soms moeite met het begrijpen en gebruiken van complexe menu’s en instellingen.
 2. Grote toetsen: Het is belangrijk om een senioren smartphone te kiezen met grote en duidelijk afgebakende toetsen, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en fouten kunnen worden voorkomen.
 3. Eenvoudige camera: Sommige senioren vinden het leuk om foto’s te maken en te delen met familie en vrienden. Het is daarom belangrijk om een mobiele telefoon te kiezen met een eenvoudige camera die gemakkelijk te gebruiken is en mooie foto’s maakt.
 4. Noodgevallen knop: Het is belangrijk om een senioren smartphone te kiezen met noodoproep- en noodgevallenfuncties, zodat oudere gebruikers snel hulp kunnen krijgen wanneer ze die nodig hebben. Een noodhulp knop is daarbij ideaal voor een senioren smartphone.
 5. Groot scherm: Het is belangrijk om een telefoon te kiezen met een groot en helder scherm, zodat tekst en beelden gemakkelijk te lezen en te zien zijn. Dit is vooral belangrijk voor oudere gebruikers die moeite kunnen hebben met het lezen van kleine tekst.
 6. Vergrendelingsoptie: Oudere gebruikers kunnen de telefoon snel vergeten of verkeerd opbergen, daarom is het belangrijk om een telefoon te kiezen met een vergrendelingsmogelijkheid, zodat de telefoon niet per ongeluk wordt ingedrukt of gebruikt.
 7. GPS-tracking: Het is handig om een telefoon te kiezen met GPS-tracking, zodat familie en vrienden de locatie van de senior gebruiker kunnen volgen in geval van nood of bij verlies de senioren smartphone.
 8. Gebruiksvriendelijk ontwerp: Het is belangrijk om een senioren smartphone te kiezen met een gebruiksvriendelijk ontwerp, zodat de telefoon makkelijk vast te houden is en niet snel uit de handen glijdt. Het ontwerp moet ook stof- en waterbestendig zijn, zodat de telefoon niet snel beschadigt.
 9. Uitstekende batterijduur: Het is belangrijk om een telefoon te kiezen met een uitstekende batterijduur, zodat de telefoon de hele dag meegaat zonder dat deze opgeladen moet worden.
 10. Duidelijke geluidskwaliteit: Oudere gebruikers hebben soms moeite met het verstaan van gesprekken, dus het is belangrijk om een telefoon te kiezen met een duidelijke geluidskwaliteit en versterkte luidsprekers.
  senioren smartphone ouderen telefoon

  Waar gebruiken ouderen een mobiele telefoon voor?

  Senioren gebruiken een mobiele telefoon op een andere wijze dan zakelijke gebruikers of kinderen. Het idee dat ouderen alleen maar met de telefoon bellen is achterhaald. Senioren zijn sociaal en gebruiken de senioren smartphone voor tal van activiteiten. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, zodat je ook een goede overweging kunt maken voor de beste smartphone voor ouderen. 

  Bellen en tekstberichten: Veel senioren vinden het belangrijk om in contact te blijven met familie, vrienden en verzorgers. Dit doen ze telefonisch en via tekstberichtjes te versturen. Telefoneren en bereikbaar zijn is nog altijd de nummer 1 reden waarom senioren, maar ook jongeren en volwassen een mobiele telefoon hebben. 

  Navigatie: Senioren vinden het makkelijk om navigatie-apps op de senioren smartphone te gebruiken wanneer ze op pad gaan. Zowel met de auto, maar ook als ze aan het wandelen zijn. 

  Gezondheid Apps: Veel telefoons bieden gezondheids- en fitnessapps, zoals stappentellers en hartfrequentie-opvolging, die oudere helpen bij het bijhouden van hun gezondheid. Maar ook apps voor de instellingen een gehoorapparaat of de metingen van het suikergehaltes bieden hulp. 

  smartphone voor senioren_3

  Sociale media: Er zijn ouderen die genieten van het gebruik van sociale media om te communiceren met vrienden, familie en kennissen. Het is ook een manier om nieuwe sociale contacten te leggen.  

  E-mail: Oudere gebruikers vinden het fijn dat ze e-mail kunnen lezen en versturen op hun mobiele telefoon.

  Spelletjes: Veel telefoons bieden spellen en andere entertainment mogelijkheden die oudere gebruikers kunnen helpen hun tijd te vermaken.

  Foto’s en video’s: Sommige oudere gebruikers vinden het leuk om foto’s en video’s te maken en te delen met familie en vrienden.

  Kort samengevat, gebruiken ouderen een senioren smartphone voor communicatie (bellen, sms’en), navigatie, gezondheidsopvolging, sociale media, e-mail, spellen en entertainment, foto- en videomogelijkheden en om verbonden te blijven met familie en vrienden. Ze zoeken een telefoon die aan hun specifieke behoeften voldoet en die eenvoudig te gebruiken is. Voorzien is van specifieke functies, grote knoppen heeft en bovenal makkelijk te bedienen is. 

  Nieuwste artikelen