Wat is een kokend water kraan?

kokend water kraan

Alles wat je wilt weten over kokend water kraan

Een kokend water kraan is een speciale kraan die direct kokend water levert wanneer je het nodig hebt. Het is een innovatief keukenapparaat dat steeds populairder is, omdat het je tijd en moeite bespaart bij het koken en drinken van thee en koffie. Het is een handig alternatief voor een waterkoker, omdat je niet hoeft te wachten tot het water kookt. En bovendien ook duurzamer in gebruik. 

Hoe werkt een kokend water kraan?

Een kokend water kraan werkt door middel van een boiler die in de buurt van de kraan is geïnstalleerd. De boiler verwarmt het water tot een temperatuur van ongeveer 100 graden Celsius en bewaart het in een geïsoleerde tank totdat het nodig is. Wanneer je de kraan opent, stroomt het kokend water direct uit de uitloop en is het klaar voor gebruik. De meeste kokendwaterkranen hebben ook een mengventiel om de temperatuur van het hete water aan te passen.

Wat verbruikt een kokend water kraan?

Een kokend water kraan verbruikt elektriciteit om de boiler te verwarmen en het water op temperatuur te houden. Het exacte verbruik hangt af van de grootte van de boiler en de frequentie van het gebruik. Sommige fabrikanten hebben eco-modellen ontwikkeld die minder energie verbruiken dan traditionele modellen. Over het algemeen is het verbruik van een kokend water kraan echter laag in vergelijking met andere keukenapparatuur, zoals een waterkoker.

kokendwaterkranen kokend water kraan

Hoe heet is een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan levert water dat ongeveer 100 graden Celsius is. Dit is dezelfde temperatuur als wanneer je water in een waterkoker kookt. Omdat kokendwaterkranen speciaal zijn ontworpen om kokend water te leveren, zijn ze veiliger dan het gebruik van een waterkoker of het koken van water op het fornuis. De meeste modellen hebben een kind veilige hendel of een druk- en draaisysteem om te voorkomen dat kinderen zich branden. Daarnaast wordt de buitenkant van de kraan niet heet, en is dus aanraakveilig.

Waarom kiezen voor kokendwaterkranen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor kokendwaterkranen.

  1. Gemak en tijdsbesparing, omdat je geen waterkoker meer hoeft te gebruiken en niet hoeft te wachten tot het water kookt. 
  2. Kokendwaterkranen zijn energie-efficiënt en verspillen minder water dan een waterkoker. 
  3. Ze zijn veiliger dan het gebruik van een waterkoker of het koken van water, omdat de kokend water kraan speciaal is ontworpen om kokendwater te leveren. Daarnaast zit er een beveiliging op voor kinderen en wordt de buitenkant van de kraan niet heet. 
  4. Kokendwaterkranen een bovendien een stijlvolle en moderne toevoeging aan de keuken. Ze zijn in verschillende stijlen en afwerkingen verkrijgbaar, zodat het bij elke keukeninrichting past.
    .

Een ander voordeel van kokendwaterkranen is dat ze veelzijdig zijn en voor meer dan alleen het koken van water gebruikt kunnen worden. Gebruik het bijvoorbeeld voor het spoelen van borden en pannen, het reinigen van groenten en fruit, het maken van babyvoeding en het desinfecteren van keukengerei. Hierdoor wordt het nog handiger om een kokend water kraan in je keuken te hebben. En bovendien is het een prachtige aanvulling op de ruimte.

Bespaar water en energie in de keuken met heerwaterkraan

Installatie en kosten van kokendwaterkraan

Het installeren van een kokendwaterkraan is een relatief eenvoudig proces. Er zijn ook plug & play modellen, zoals de FlexTap, welke je binnen enkele minuten aansluit en dat zonder boren of zagen. 

De kosten van een kokendwaterkraan variëren afhankelijk van het merk en de functies die je nodig hebt. Sommige modellen hebben extra functies zoals een gekoeld water, bruisend water optie en een filter die alle onzuiverheden als kalk, bacteriën en chloor weghalen. 

Tot slot is een kokendwaterkraan een handige en veilige manier om snel kokend water te krijgen in de keuken. Het biedt gemak, tijdsbesparing en is bovendien energie-efficiënt. Het is ook veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. En staat prachtig bij iedere wooninrichting, bij een witte keukentafel of zwarte eetkamertafel. Als je op zoek bent naar een handig en modern keukenapparaat, dan is een kokend water kraan zeker het overwegen waard. 

Nieuwste artikelen