Wat is een Apple Watch?

Apple Watch

Het draagbare smart horloge Apple Watch

De Apple Watch is een draagbare smart horloge waarmee je als gebruiker verschillende taken kan uitvoeren. Waaronder bellen, sms’en en e-mail lezen. Het miljardenbedrijf Apple bracht de eerste Apple Watch uit op 24 april 2015.

Om te functioneren moet de Apple Watch verbonden zijn met een iPhone 5 of nieuwer met iOS 8.2 of hoger, en binnen een bereik van ongeveer 10 meter. Naast een Bluetooth-verbinding kan het horloge ook verbinding maken met een iPhone als die zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt.

Apple Watch iPhone app

Apple Watch horloge

Met de Apple Watch iPhone app kunnen gebruikers instellingen wijzigen, apps herschikken, meldingen kiezen en nieuwe apps downloaden van hun iPhone. De interface van de Apple Watch is speciaal ontworpen voor de pols, en de navigatie berust op vegen en tikken. De Digitale Kroon is een fysieke navigatieknop aan de zijkant van het horloge die inhoud vergroot, scrolt en gegevens invoert.

Met de Handoff-mogelijkheid van het smart horloge kunnen gebruikers een taak beginnen op de Apple Watch en afmaken op hun iPhone. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld geen e-mail samenstellen op het horloge, maar ze kunnen de digitale assistent Siri vragen een e-mail te schrijven, die het proces overbrengt naar de iPhone. Siri is aanwezig op de Apple Watch, maar alleen in tekstvorm; ze spreekt niet. Om Siri te activeren kan de gebruiker “Hé Siri” zeggen of de Digitale Kroon ingedrukt houden.

Een andere handige functie voor zakelijke gebruikers heet Glances, die snel informatie levert, verzameld uit apps op de iPhone van de gebruiker, die gebruikers kunnen aanpassen en openen door omhoog te vegen op de wijzerplaat van het horloge.

Apps voor de Apple Watch

Apple Watch

Ontwikkelaars kunnen speciaal voor de Apple Watch apps maken of bestaande apps aanpassen met Watch Kit. De meeste van de huidige apps van Apple zijn refactored iPhone apps zoals messaging. Er zijn echter enkele native apps speciaal voor het horloge ontwikkeld, waaronder Activity, Workout en Camera Remote.

Apps van derden zijn onder meer een social media app voor Facebook en apps voor luchtvaartmaatschappijen en hotels waarmee de gebruiker via de Apple Watch kan inchecken.

Zakelijke apps zijn onder meer Evernote, waarmee gebruikers informatie naar het horloge kunnen dicteren, en Salesforce1, dat real-time informatie over klantinteracties levert. IT kan producten voor enterprise mobility management inzetten om bedrijfsmails rechtstreeks naar de Apple Watch te pushen.

Uitvoeringen smartwatch

Apple Watch 8

De standaard Apple Watch is er in twee maten, namelijk 38 mm of 42 mm, met een OLED-display met een omgevingslichtsensor om schittering tegen te gaan. Apple biedt een premium Apple Watch Edition, met een 18-karaats gouden behuizing, en een Apple Watch Sport, met een duurzaam rubberen bandje en een extra sterk Ion-X glazen display.

De batterij van de Apple Watch gaat 18 uur mee bij algemeen gebruik of 72 uur in de Power Reserve-modus, waarin alles wordt uitgeschakeld behalve het klokje. Een ronde magnetische oplader klikt aan de onderkant van de wijzerplaat van het horloge en wordt met een USB-snoer aan dezelfde oplader bevestigd als een iPhone.

Apple Watch scherm kapot?

Al deze handige functie op de smartwatch zijn goed te gebruiken als het scherm niet kapot is. Maar wat als het Apple Watch scherm kapot of gebarsten is? Dan is zo’n klein schermpje zeer moeilijk af te lezen. Niets is zo vervelend als een kapot scherm, denk maar aan je telefoon. Als er een barst in zit, dan is de informatie niet goed te lezen. Daarnaast is een kapot scherm ook nog eens slecht voor de techniek binnenin. Er kan namelijk stof of vochtigheid bij komen wat schade kan aanrichten bij het smarthorloge.

Heb je een gebroken of gebarsten scherm? Laat dan altijd een Apple Watch scherm herstellen om verdere schade te voorkomen. Bovendien kan je na de reparatie het scherm weer goed aflezen. Dit geldt ook voor andere Apple-producen. Zoals een kapot iPhone scherm of iPad beeldscherm. Laat een Macbook herstellenals je daar te maken hebt met een kapot scherm. Zodat alles weer glashelder te lezen is.

Nieuwste artikelen