Wasmachine: Voorlader of bovenlader?

Wasmachine Voorlader

Een voorlader wasmachine werkt anders dan een bovenlader, omdat de voorlader een ronddraaiende trommel gebruikt en je de was aan de voorkant er in kan doen. Een bovenlader kan je de was van boven erin doen, en de bovenlader wasmachine werkt ook anders, deze zorgt ervoor dat een wervel beweging het wassen van kleding mogelijk maakt. De werking van voorlader wasmachines is sterk vergelijkbaar met de rotatie van een autowiel. Een verticale as laat de trommel op hoge snelheid draaien.

Wasmachine bovenlader?

Comfort: Zoals al gezegd werd, mist deze eigenschap kleur. Het voorkomt overbelasting van de rug, wat cruciaal is voor oudere personen of mensen met rugproblemen. Het gebruik van een bovenlader is aanzienlijk toegankelijker dan een voorlader. Reparaties: In geval van schade zijn ze doorgaans aanzienlijk goedkoper te repareren. Stil: Vergeleken met voorlader wasmachines, die vaak lawaai maken en trillen, zijn bovenlader wasmachines tijdens het centrifugeren meer gedempt. De schommelingen zijn echter veel minder merkbaar tijdens het wasproces. Niet aangeraden, maar je kunt kleding toevoegen, zelfs als de wasmachine al draait. Je kunt de wasmachine stoppen, het voorwerp erbij doen en dan de wasmachine weer aanzetten Veiligheid: Kleintjes of ondeugende honden kunnen er niet gemakkelijk bij, omdat de klep bovenop ligt en afgedekt is.

Wasmachine Voorlader

Wasmachine Voorlader

Een voorlader wasmachine heeft een meer uitstekende selectie van programma’s om de was af te stemmen op de eigenschappen van verschillende textielsoorten. Meer ruimte: Een voorlader wasmachine heeft vaak meer ruimte om kleren in te plaatsen Efficiëntie: Voorlader wasmachine is effectiever wat betreft waterverbruik en elektriciteitskosten. Modellen zijn diverser, en er zijn duidelijke winnaars in esthetiek. Locatie: Voorlader wasmachine kan bijvoorbeeld in de keuken worden geplaatst met andere woorden onder het aanrechtblad. Informatie over de beste wasmachines kan het beste vinden op een website van wasmachine.

Welke kwaliteiten moet een bovenlader hebben?

Het gewicht van een lading kleding wordt uitgedrukt in kilo’s. Ter verwijzing: een lading van 6 kg is bedoeld voor maximaal 2 personen. Vanaf drie mensen in een huishouden wordt een minimum capaciteit van 7 kg geadviseerd. Centrifugeren: Draaisnelheid, of, preciezer, het aantal omwentelingen dat het in een minuut voltooit. Geadviseerd wordt dat je bovenlader tussen de 1000 en 1600 toeren draait.

Tips voor onderhoud en bescherming

Sluiten: Controleer regelmatig de afdichting van de deur van het apparaat op resten. Een zachte tandenborstel kan eventuele resten verwijderen. Lade voor wasmiddel: Die kun je het beste verwijderen en elk vakje een warmwaterspoeling geven om het in goede staat te houden. Om ervoor te zorgen dat je bovenlader wasmachine zo efficiënt mogelijk werkt, gebruik je de borstel om alle wasmiddel ophopingen te verwijderen. Trommel: Voorkomt schimmelgroei. Over het algemeen wordt geadviseerd om de deur na elke wasbeurt even open te laten staan. Maak de trommel specifiek schoon. Voer bij voorkeur één wasbeurt per maand uit op een temperatuur van 90° zonder textiel of wasmiddel. Pompfilter: Schroef het los zonder het te verwijderen om het water te laten ontsnappen. Als je je bovenlader wasmachine goed wilt laten werken, is het sterk aan te raden dat er geen munten of knopen in het kanaal blijft. Het gedeelte kan verwijderd worden voor een grondige reiniging nadat het geleegd is.

Nieuwste artikelen