Waarom zonnebrandcrème in de winter gebruiken?

zonnebrandcrème in de winter en zomer

Is zonnebrandcrème in de winter nodig?

In de lente en de zomer elke dag zonnebrandcrème dragen is gemakkelijk, omdat je wordt blootgesteld aan de hitte en de schadelijke zonnestralen. Maar moet je in de winter, of de maanden die daaraan voorafgaan, zonnebrandcrème dragen? Het antwoord zal je misschien verrassen, maar ja, het is van cruciaal belang om elke dag van het jaar zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs in die koude, niet zo zonnige wintermaanden.

In de winter kun je het gevoel hebben dat je je niet hoeft te beschermen tegen de zon, omdat die zelden schijnt. En de koude temperaturen kunnen je het gevoel geven dat je niet wordt blootgesteld aan schadelijke en huid beschadigende stralen. Maar niets is minder waar. Ook in de winter zonnebrandcrème is het zeer aan te raden om zonnebrandcrème te gebruiken. Dit helpt je huid namelijk te beschermen tegen de schadelijke invloeden van buiten. Zonnebrandcrème helpt je te beschermen, ongeacht het seizoen, tegen de temperatuur of de directe blootstelling aan de zon.

Waarom zonnebrandcrème gebruiken in de winter?

Enkele van de meest fundamentele, maar belangrijkste, redenen om in de winter zonnebrandcrème te gebruiken zijn om je huid te beschermen tegen schade door de zon, om rimpels door langdurige blootstelling aan de zon te voorkomen, en uiteindelijk om je kansen op huidkanker te verkleinen. Als we actief werken aan preventie en bescherming, hebben we een betere kans om onze huid gedurende tientallen jaren gelukkig en gezond te houden. En wat willen we nog meer?

Nu je het waarom van het gebruik van zonnebrandcrème in de winter kent, willen we je helpen de voordelen te begrijpen van het dagelijks dragen van zonnebrandcrème, het zo nodig opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème en het zo goed mogelijk verzorgen van je huid.

zonnebrandcrème in de winter

3 voordelen van zonnebrandcrème in de winter

Zoals we al noemde zijn er genoeg serieuze redenen waarom je in de winter zonnebrandcrème zou moeten dragen. Deze waren vooral gericht op preventie en bescherming. Maar wat zijn enkele van de andere voordelen van het smeren van zonnebrandcrème in de winter?

#1 Voorkom vroegtijdige veroudering

Laten we eerlijk zijn, niemand wil ouder worden, en zonnebrandcrème kan je helpen om je huid er jeugdig en gezond uit te laten zien. Maar zonder goede preventieve maatregelen is de kans veel groter dat je eindigt met een beschadigde huid met zonnevlekken. Daarom is het sterk aanbevolen om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken, ongeacht het weer. Dat betekent dat je in de winter, herfst, lente en zomer – alle 365 dagen van het jaar (of 366 als het een schrikkeljaar is) zonnebrandcrème gebruikt. Zorg er daarom dagelijks voor dat je de blootgestelde delen van je lichaam goed insmeert en regelmatig opnieuw aanbrengt. Vooral je gezicht is kwetsbaar.

#2 Houd je huid gehydrateerd

Het is geen geheim dat winterwind en koelere temperaturen een droge huid kunnen veroorzaken, zelfs als je daar in andere tijden van het jaar geen last van hebt. Het kan oncomfortabel zijn en je huid er glansloos uit laten zien op je vakantiefoto’s. Gelukkig kan het dragen van zonnebrandcrème in de winter helpen om vocht in te sluiten en je huid gehydrateerd te houden. Als je zonnebrandcrème met vochtinbrengende ingrediënten gebruikt, is het minder waarschijnlijk dat je huid schraal, geïrriteerd en droog wordt, wat betekent dat je je deze winter een stuk comfortabeler voelt.

#3 Vermijd pijnlijke zonnebrand

Zonnebrand kan uiterst ongemakkelijk, jeukend en lastig zijn, maar het is ook vreselijk schadelijk en schadelijk voor de gezondheid van je huid. Soms is het gemakkelijk om zonnebrandcrème te vergeten, maar de kosten van die fout kunnen dagen of zelfs langer pijnlijke zonnebrand (verbranding) betekenen en al het ongemak dat daarbij hoort. Zorg ervoor dat je altijd zonnebrandcrème bij je hebt – of je nu op bezoek bent bij vrienden, in de schaduw geniet van een overheerlijke lunch of een pauze neemt van het skiën.

zonnebrandcreme winter

Bescherm je huid de hele winter lang

Nu je het antwoord weet op ‘waarom zonnebrandcrème in de winter gebruiken?’, kun je ervoor zorgen dat je volledig beschermd bent. We hopen dat je overtuigd bent hoe belangrijk het is om je huid elke dag van het jaar te beschermen, ongeacht het weer buiten, of als je de hele dag binnen blijft luieren en warme chocolademelk drinkt.

Met bovenstaande tips ben je op weg naar een winter met een gelukkige, gezonde en gehydrateerde huid. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème koopt met SPF 30 of hoger, met een breed spectrum, waterbestendig en op minerale basis, zodat je je huid het hele jaar door kunt beschermen.

Nieuwste artikelen