Voordelen van vers fruit op je werk

Fruit op werk

Wat zijn de voordelen van vers fruit op je werk?

Gezond eten is steeds belangrijker geworden in ons dagelijkse leven. We hebben het dan niet over de dieetgrillen, zweverige groene smoothies of gemixte sapjes, maar gewoon over het ouderwetse gezond eten. Dat betekent minder zoete lekkernijen eten en meer fruit, groenten en eiwitten.

Fruit op werk

Op kantoor zijn de gratis koekje en gebakjes vervangen door vers fruit. Als iemand jarig is op het werk, wordt er geen taart meer uitgedeeld, maar vers fruit. Een grote fruitmand in de kantine of in de koffiecorner is heel normaal. Dit heeft verschillende voordelen voor je organisatie. Niet alleen is vers fruit natuurlijk verrukkelijk, maar het heeft ook gezonde voordelen. Zowel voor de gezondheid van je werknemers als voor de werkplek in het algemeen.

Een boost van vitaminen en mineralen

We weten allemaal hoe gemakkelijk het is om in de winter een verkoudheid of een griepvirus op te lopen. Zodra één collega begint te hoesten en proesten, kan je ervan op aan dat binnen de kortste keren de hele afdeling verkouden is. Maar vers kantoorfruit bij de hand houden is een geweldige manier om gezond te blijven. Fruit biedt namelijk verschillende gezondheidsvoordelen en is rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Deze helpen het immuunsysteem te versterken en zorgen er ook voor dat het lichaam zich sterker en gezonder voelt.

Fruit op je werk: boost het energieniveau op een natuurlijke manier

Het is geen geheim dat de Nederlanders dol zijn op koffie, met cafés op elke hoek en een schijnbaar eindeloze voorraad cafeïne. Daardoor kun je gemakkelijk vergeten dat er ook andere gezonde opties zijn om je energieniveau te verhogen. De natuurlijke en gezonde suiker in fruit zorgt ervoor dat jij je de hele dag energiek blijft voelen, dus als die dip van 15.00 uur eraan komt, hoef je je niet schuldig te voelen als je naar een snack grijpt.

Wist je dat het eten van een appel je meer energie geeft dan een kop koffie? Nog meer reden om ze op kantoor te hebben. Onderzoek heeft ook aangetoond dat sinaasappels, druiven, bessen en meloen je helpen om mentaal geconcentreerd te blijven.

Fruit voorkomt dat we van stoute dingen snoepen

Fruit op je werk

Op het werk ervaren de meeste mensen een middagdip. Het verlangen naar een ongezonde suikerhap sluipt binnen en je bent meer dan ooit geneigd naar chocolade en snoep te grijpen. Vers seizoensfruit op kantoor is de beste manier om die ongezonde snackgewoonten te beteugelen. Vezelrijke vruchten zoals appels, peren en frambozen staan erom bekend dat ze ons na het eten een voller gevoel geven, zodat we minder snel honger krijgen en naar zoetigheid grijpen.

Helpt het risico op ernstige ziekten te verminderen

Hoewel er geen enkel voedsel is dat op zichzelf kanker kan voorkomen, kan een evenwichtig, plantaardig dieet vol verse groenten en fruit bijdragen aan de het verlagen van het risico op veel kankersoorten. Bepaalde vruchten die zeer rijk zijn aan voedingsstoffen en antioxidanten, zoals bètacaroteen, vitamine E en selenium, helpen de lichaamscellen optimaal te functioneren. Het regelmatig opnemen van groenten en fruit in je dieet zou het risico op diabetes type 2, het risico op beroertes of hartziekten en andere chronische ziekten verminderen.

Maakt het spijsverteringsstelsel zachtjes wakker

Fruit eten als ontbijt is een uitstekende manier om het nachtelijk vasten van het lichaam te doorbreken. Lichte, gezonde hapjes van bessen of citrusvruchten wekken het spijsverteringsstelsel en de stofwisseling zachtjes uit hun sluimering, zonder energie te verspillen aan het verteren van vet voedsel.

Gezon eten verhoogt het arbeidsethos

De relatie tussen onze maag en onze hersenen is cruciaal. 90% van onze serotoninereceptoren bevinden zich in onze darmen, dit is één van de stoffen voor stemmingsregulatie. Dit betekent dat wat we eten een aanzienlijke invloed heeft. Niet alleen op ons algehele welzijn, maar ook op onze emoties.

Het volgen van een evenwichtig en voedzaam dieet, verlichte de symptomen van somberheid (depressie) en angst te verlichten. Het nuttigen van gezonde maaltijden is een uitstekende manier om dagelijks goede voedingskeuzes aan te moedigen. Hiertoe behoort ook het verstrekken van vers fruit aan je werknemers, wat hun fysieke en emotionele welzijn ten goede komt.

Seizoensgebonden fruitmand voor op kantoor

Fruitmand

Het beste aan fruit is de verse variatie die je kantoor ontvangt, afhankelijk van het seizoen. Streekvers levert door heel Nederland verse groenteboxen en fruitmanden voor bedrijven, overheden, instanties, als ook voor particulieren. Dagelijks genieten je werknemers van de essentiële producten die in de fruitmand zitten. Zoals appels, bananen, peren en sinaasappels.

Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je genieten van seizoensgebonden variaties, waaronder steenfruit zoals perziken, nectarines en pruimen. Als ook mandarijnen, druiven, kiwi’s, passievrucht, aardbeien en meer.

Ben jij ook klaar om te genieten van vers fruit op je werk?

Bron: Fruit op je werk

Nieuwste artikelen