Ontdek oude schatten in het British Museum

Ontdek oude schatten in het British Museum

Het British Museum in Londen is een van de meest indrukwekkende musea ter wereld. Het herbergt een ongelooflijke verzameling van meer dan acht miljoen objecten, die de geschiedenis van de mensheid over een periode van twee miljoen jaar vertegenwoordigen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de tijd en ontdekken we enkele van de meest fascinerende oude schatten die in het British Museum te vinden zijn.

De Steen van Rosetta

Een van de meest beroemde objecten in het British Museum is de Steen van Rosetta. Deze steen, die in 1799 in Egypte werd ontdekt, bevat een decreet uitgevaardigd door koning Ptolemaeus V in 196 v.Chr., geschreven in drie verschillende scripts: Oudgrieks, Demotisch en hiërogliefen. Het was dankzij deze steen dat wetenschappers eindelijk in staat waren om de hiërogliefen te ontcijferen, waardoor een schat aan kennis over het oude Egypte werd ontsloten.

De Elgin Marbles

De Elgin Marbles, ook bekend als de Parthenon Marbles, zijn een verzameling van klassieke Griekse marmeren beelden en friezen die oorspronkelijk deel uitmaakten van het Parthenon in Athene. Ze werden in de vroege 19e eeuw naar Engeland gebracht door Lord Elgin en zijn sindsdien een bron van controverse geweest, met Griekenland dat herhaaldelijk om hun teruggave heeft gevraagd. Ondanks de controverse zijn de Elgin Marbles een prachtig voorbeeld van klassieke Griekse kunst en een hoogtepunt van een bezoek aan het British Museum.

De Mummie van Katebet

Een andere fascinerende schat in het British Museum is de mummie van Katebet, een vrouw die in het oude Egypte leefde rond 1300 v.Chr. Katebet was een chantress van de god Amun, en haar mummie is prachtig bewaard gebleven, compleet met kleurrijke sieraden en amuletten. De mummie van Katebet biedt een fascinerend inzicht in de begrafenisrituelen en overtuigingen over het hiernamaals in het oude Egypte.

De Sutton Hoo-schat

De Sutton Hoo-schat is een van de belangrijkste archeologische vondsten in de Britse geschiedenis. Het bestaat uit een reeks van graven uit de 7e eeuw, waaronder een schipgraf dat een schat aan artefacten bevatte, waaronder een prachtig versierde helm, sieraden, wapens en huishoudelijke voorwerpen. De Sutton Hoo-schat werpt licht op een periode van de Britse geschiedenis die vaak wordt overschaduwd door de Romeinse en Normandische invasies.

Schatkamer van oude artefacten

Het British Museum is een ware schatkamer van oude artefacten, elk met zijn eigen unieke verhaal te vertellen. Van de mysterieuze hiërogliefen van de Steen van Rosetta tot de prachtige kunstwerken van de Elgin Marbles, er is voor iedereen wel iets te ontdekken. Dus waarom zou je niet je eigen reis door de tijd beginnen en enkele van de fascinerende oude schatten van het British Museum gaan ontdekken? Met de Londen Pass haal je optimaal voordeel uit elk moment dat je doorbrengt bij de bezienswaardigheden van Londen.

Goed om te Lezen: Voor meer interessante artikelen en inzichten, bezoek goedomtelezen.nl.

Nieuwste artikelen