Ontdek de Schoonheid van Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam

Als je een liefhebber bent van kunst, cultuur en geschiedenis, dan is Hermitage Amsterdam absoluut een bestemming die je niet mag missen. Het is een van de toonaangevende kunstmusea in Nederland en biedt een indrukwekkende collectie en fascinerende tentoonstellingen.

Gelegen aan de oevers van de rivier de Amstel, is Hermitage Amsterdam gehuisvest in een prachtig historisch gebouw dat ooit diende als tehuis voor ouderen. Het museum is het resultaat van een samenwerking tussen de Russische Hermitage in Sint-Petersburg en Nederlandse partners, en is gewijd aan het bewaren en tentoonstellen van de rijke kunstgeschiedenis van Rusland.

Met zijn innovatieve programmering, educatieve activiteiten en prachtige collectie, is Hermitage Amsterdam een must-visit bestemming voor zowel lokale bewoners als internationale bezoekers.

Belangrijkste punten:

  • Hermitage Amsterdam is een vooraanstaand kunstmuseum dat zich richt op de Russische kunstgeschiedenis.
  • De collectie en tentoonstellingen zijn fascinerend en bieden een unieke culturele ervaring.
  • Het museum bevindt zich in een prachtig historisch gebouw aan de Amstel.
  • Er zijn diverse educatieve activiteiten en evenementen beschikbaar voor bezoekers van alle leeftijden.
  • Plan je bezoek van tevoren en koop je tickets online om onnodige wachttijden te voorkomen.

Tentoonstellingen bij Hermitage Amsterdam

Bij Hermitage Amsterdam kun je genieten van een indrukwekkende collectie van Russische kunst en cultuur. Het museum organiseert regelmatig bijzondere tentoonstellingen die je niet mag missen. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de meest spraakmakende tentoonstellingen die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden bij Hermitage Amsterdam.

De schatkamer!

Deze tentoonstelling was gewijd aan de verschillende schatten die bewaard worden in Hermitage St. Petersburg en toonde een unieke collectie van juwelen, sieraden en andere waardevolle voorwerpen.

Rusland en de Nederlanders

Deze expositie liet de invloed zien van de Nederlandse schilderkunst op de Russische kunst. Er waren werken te zien van Hollandse meesters zoals Rembrandt en Vermeer, en daarnaast werken van Russische kunstenaars die zich lieten inspireren door de Nederlandse schilderstijl.

Romanovs in de ban van de ridders

Deze tentoonstelling was gewijd aan de ridderlijke ordes die door de Romanovs in Rusland werden opgericht. Er was een bijzondere collectie te zien van schilderijen, insignes en kostuums die gebruikt werden bij belangrijke ceremoniële gelegenheden.

Johannes Vermeer – op de drempel van de Verlichting

Deze tentoonstelling was een hommage aan de Nederlandse schilder Johannes Vermeer en toonde enkele van zijn meest iconische werken, zoals ‘Het meisje met de Parel’. De expositie toonde ook werken van andere kunstenaars uit dezelfde periode, die op dezelfde manier werkten als Vermeer.

Ruimte voor Romantiek

Deze tentoonstelling was gewijd aan de romantische kunstbeweging in Rusland. Het toonde werken van beroemde Russische kunstenaars als Ivan Aivazovsky en Karl Bryullov, evenals werken van kunstenaars uit andere delen van Europa.

Naast deze tentoonstellingen heeft Hermitage Amsterdam natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo is er een uitgebreide vaste collectie te bewonderen, met onder andere werken uit de populair-klassieke kunst en hedendaagse installaties.

Collectie Beschrijving
Paleisvleugel Deze collectie bevat werken uit de 18e en 19e eeuw, waaronder portretten van keizers en keizerinnen, landschappen en genrestukken.
Grand Dutch Masters Deze collectie toont meesterwerken van Hollandse meesters zoals Rembrandt, Van der Helst en Hals. Er zijn werken te zien uit de 17e eeuw, de Gouden Eeuw van de Nederlandse kunst.
Modern Realisme In deze collectie staan de realistische schilderkunst en de sociale realiteit centraal. Beroemde schilders, waaronder Ilja Repin, Valentin Serov en Boris Kustodiev, hebben hier hun mooiste werken hangen.

Adres en parkeren bij Hermitage Amsterdam

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Hermitage Amsterdam? Hieronder hebben we handige informatie verzameld over het adres en parkeren bij het museum.

Adres

Het adres van Hermitage Amsterdam is:

Amstel 51
1018 EJ Amsterdam

Hermitage Amsterdam is gelegen aan de Amstel, in het centrum van Amsterdam. Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Parkeren

Als je met de auto komt, kun je parkeren bij Parkeergarage Waterlooplein, gelegen op ongeveer 10 minuten loopafstand van Hermitage Amsterdam. Het adres van de parkeergarage is:

Valkenburgerstraat 238
1011 ND Amsterdam

Hermitage Amsterdam parkeren

Je kunt ook gebruikmaken van de Q-Park parkeergarage bij het Muziektheater. Deze is iets dichterbij, maar wel duurder. Het adres van deze parkeergarage is:

Waterlooplein 28
1011 PG Amsterdam

Let op: als je met de auto komt, moet je rekening houden met drukte en eventuele vertragingen. We raden aan om ruim op tijd te vertrekken om files en parkeerproblemen te vermijden.

Geschiedenis van Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam is een museum gevestigd in het historische Amstelhof, dat oorspronkelijk was gebouwd als tehuis voor ouderen. Het museum opende zijn deuren op 19 juni 2009 en is een dependance van het beroemde Hermitage Museum in Sint-Petersburg, Rusland.

De geschiedenis van het museum gaat terug tot het jaar 1696, toen Peter de Grote, de tsaar van Rusland, begon met de aanleg van zijn kunstcollectie. Deze collectie groeide gestaag en na zijn dood namen zijn opvolgers de taak om de collectie uit te breiden en te conserveren ter harte.

In 1852 werd het Hermitage Museum in Sint-Petersburg geopend voor publiek, waarmee het een van de eerste musea in de wereld was die zijn collectie openstelde voor het grote publiek.

In 2004 besloten de directeuren van de Hermitage in Sint-Petersburg om een dependance te openen in Amsterdam. Het historische Amstelhof werd gekozen als locatie vanwege zijn prachtige architectuur en centrale ligging. Het gebouw werd gerestaureerd en aangepast om te voldoen aan de vereisten van een modern museum.

Hermitage Amsterdam heeft sinds de opening verschillende succesvolle tentoonstellingen georganiseerd en heeft zich gepositioneerd als een van de belangrijkste kunstmusea in Nederland. Het museum heeft een rijke geschiedenis en is een must-visit bestemming voor alle kunstliefhebbers.

Openingstijden van Hermitage Amsterdam

Als je van plan bent om Hermitage Amsterdam te bezoeken, is het handig om op de hoogte te zijn van de openingstijden. Hieronder vind je de reguliere openingstijden:

Dag Openingstijd
Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur

Let op: in verband met de pandemie kan het zijn dat de openingstijden momenteel aangepast zijn. Raadpleeg de website van Hermitage Amsterdam voor de meest actuele informatie.

Tijdens feestdagen en speciale gelegenheden kunnen de openingstijden afwijken. Houd er dus rekening mee dat je voor een bezoek op deze dagen het beste van tevoren even kunt controleren of het museum geopend is en zo ja, wat de exacte openingstijden zijn.

Als je van plan bent om Hermitage Amsterdam te bezoeken, is het verstandig om vooraf online een ticket te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van toegang op het gewenste tijdstip en voorkom je eventuele wachtrijen bij de kassa.

Hermitage Amsterdam openingstijden

Tickets voor Hermitage Amsterdam

Als je van plan bent om Hermitage Amsterdam te bezoeken, is het belangrijk om van tevoren je tickets te reserveren. Het museum is erg populair en het kan druk zijn, vooral tijdens vakanties en weekenden. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende ticketopties en hoe je tickets kunt kopen.

Soorten tickets

Hermitage Amsterdam biedt verschillende soorten tickets aan, afhankelijk van je voorkeuren en interesses. Hier zijn enkele opties:

Ticketoptie Prijs Inclusief
Standaard ticket € 17,50 Toegang tot de tentoonstellingen en het museum
Audio Guide € 5,00 Een audiogids om je bezoek te begeleiden
Vroege toegang ticket € 27,50 Toegang tot de tentoonstellingen en het museum voor de reguliere openingstijd
Rondleiding ticket € 20,00 Een rondleiding met een ervaren gids

Er zijn ook speciale tickets beschikbaar voor kinderen, studenten en groepen. Bekijk de website van Hermitage Amsterdam voor meer informatie over deze opties.

Ticket reserveringen

Je kunt tickets voor Hermitage Amsterdam online reserveren via de website van het museum. Je kunt ook tickets kopen bij de kassa van het museum, maar het is verstandig om van tevoren te reserveren om wachtrijen te vermijden.

Houd er rekening mee dat sommige ticketopties, zoals de vroege toegang ticket en de rondleiding ticket, van tevoren moeten worden gereserveerd. Zorg ervoor dat je dit tijdig doet om teleurstelling te voorkomen.

Tips voor je bezoek

  • Controleer de openingstijden en boek je tickets vooraf
  • Kom op tijd om wachtrijen te vermijden
  • Neem een audiogids mee om meer te leren over de tentoonstellingen
  • Plan voldoende tijd in om alle hoogtepunten te zien
  • Bezoek het museum tijdens de week om drukte te vermijden

Met deze informatie ben je goed voorbereid op je bezoek aan Hermitage Amsterdam. Geniet van de prachtige tentoonstellingen en kunstwerken die hier te zien zijn!

Een unieke culturele ervaring bij Hermitage Amsterdam

Een bezoek aan Hermitage Amsterdam is meer dan alleen een museumbezoek. Het is een unieke culturele ervaring die je niet snel zult vergeten. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw aan de Amstel en biedt een fascinerende blik op de Russische kunstgeschiedenis. Maar er is meer dan dat.

Educatieve programma’s

Hermitage Amsterdam heeft een breed scala aan educatieve programma’s voor zowel volwassenen als kinderen. Van rondleidingen en workshops tot lezingen en colleges. Deze programma’s zijn ontworpen om bezoekers te helpen een dieper begrip te krijgen van de kunstwerken en hun betekenis. Bovendien zijn ze een geweldige manier om meer te leren over de Russische geschiedenis en cultuur.

Bijzondere evenementen

Naast de reguliere tentoonstellingen organiseert Hermitage Amsterdam ook regelmatig bijzondere evenementen. Van concerten en filmvertoningen tot speciale exposities en themadagen. Dit maakt het museum tot een bruisende culturele hotspot die het hele jaar door veel te bieden heeft.

Tips voor je bezoek

Om het meeste uit je bezoek aan Hermitage Amsterdam te halen, zijn er een paar tips die we graag met je willen delen. Allereerst raden we je aan om je tickets van tevoren te reserveren om wachtrijen te vermijden. Ook is het handig om van tevoren te bedenken welke tentoonstellingen je graag wilt zien zodat je je tijd efficiënt kunt indelen.

Daarnaast is het de moeite waard om wat extra tijd uit te trekken om te genieten van de prachtige architectuur van het museum. Het gebouw zelf is een kunstwerk op zich en herbergt vele bijzondere details die je niet mag missen. Tot slot, vergeet niet om een bezoek te brengen aan de museumwinkel voordat je vertrekt. Hier vind je een uitgebreide selectie aan kunst- en cultuurboeken, souvenirs en cadeau-artikelen.

Kortom, een bezoek aan Hermitage Amsterdam is een belevenis die je niet wilt missen. Het museum biedt niet alleen een unieke kijk op de Russische kunstgeschiedenis, maar ook een uitgebreid scala aan educatieve programma’s en bijzondere evenementen. We hopen dat deze tips je helpen om het meeste uit je bezoek te halen. Veel plezier!

FAQ

Wat is Hermitage Amsterdam?

Hermitage Amsterdam is een kunstmuseum dat deel uitmaakt van de wereldberoemde Hermitage in St. Petersburg, Rusland. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw aan de Amstel en biedt een indrukwekkende collectie aan kunstwerken en tentoonstellingen.

Wat zijn de tentoonstellingen bij Hermitage Amsterdam?

Hermitage Amsterdam organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen die een breed scala aan kunstvormen en periodes omvatten. Van klassieke kunst tot moderne en hedendaagse werken, er is voor elk wat wils.

Waar kan ik Hermitage Amsterdam bezoeken?

Hermitage Amsterdam is gelegen aan de Amstel 51 in Amsterdam, Nederland. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ook parkeermogelijkheden in de omgeving.

Wat is de geschiedenis van Hermitage Amsterdam?

Hermitage Amsterdam opende zijn deuren in 2009 en is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de Hermitage in St. Petersburg en Nederlandse partners. Het museum heeft als doel om de rijke Russische kunstgeschiedenis te presenteren aan een breed publiek.

Wat zijn de openingstijden van Hermitage Amsterdam?

Hermitage Amsterdam is doorgaans geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat de openingstijden kunnen variëren op feestdagen en tijdens speciale evenementen.

Hoe kan ik tickets kopen voor Hermitage Amsterdam?

Tickets voor Hermitage Amsterdam kunnen online worden gekocht via de officiële website van het museum. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, inclusief kortingen voor studenten en groepen.

Wat kan ik verwachten tijdens een bezoek aan Hermitage Amsterdam?

Een bezoek aan Hermitage Amsterdam biedt een unieke culturele ervaring. Je kunt genieten van prachtige kunstwerken, indrukwekkende architectuur en educatieve programma’s. Tevens worden er regelmatig bijzondere evenementen georganiseerd die je bezoek nog specialer maken.

Nieuwste artikelen