Nieuwe trend: Sea moss eten!

Nieuwe trend- Sea moss eten!

Heb je al gehoord van Sea moss, of op z’n Nederlands: zeemos? Dit is een voedingsmiddel dat de naam superfood draagt. Superfoods zijn voedingsmiddelen die bovengemiddeld veel bioactieve- en voedingsstoffen bevatten, zoals mineralen of vitaminen. Ze zouden een positief effect hebben op de gezondheid van de mens. Sea moss is een algensoort dat groeit langs de rotsen van de Atlantische kust van Europa en Noord-Amerika en wat de voordelen van dit goedje zijn, lees je in dit artikel.

Wat is Sea moss?

Sea moss, ook wel Irish moss genoemd, is een wier dat langs de rotsen van de oceaan groeit. Men kan sea moss verkrijgen als gel of als wier. Het zeewier lijkt een beetje op kraakbeen en varieert in kleur van groengeel tot paarsrood. Van wieren is algemeen bekend dat het vol zit met mineralen en vitaminen, maar de ene soort bevat nog meer dan het andere. Sea moss is op dat vlak een winnaar, het bevat namelijk maar liefst vijftien essentiële mineralen (van de achttien die de mens nodig heeft) en ook bevat sea moss vitamine A, B, C, D, E en K. Hiernaast bevat het enorm veel jodium, dat een belangrijke rol speelt in de hormoonregulatie. Ook is het goed voor het spijsverteringsstelsel, doordat het de slijmvliezen voedt en beschermd

Wat is Sea moss

De effecten van Sea moss

Jodium
Sea moss is veel onderzocht en heeft veel bewezen gezondheidseffecten, het heeft niet voor niets de naam superfood gekregen. Zoals net gezegd bevat sea moss een grote hoeveelheid jodium. Jodium stimuleert de stofwisseling en speelt een grote rol bij het reguleren van hormonen, zoals het schildklierhormoon of groeihormoon. Hiernaast zorgt voldoende jodium voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel, er is dan ook aangetoond dat jodium kan bijdragen aan het behandelen van diabetes type II. 

Taurine
Ook bevat sea moss de stof taurine, dat veel te vinden is in het zenuwweefsel en de spieren. Het zorgt voor de prikkelgeleiding en een goede, krachtige werking van het hart. Naast jodium en taurine, bevat sea moss dertien andere mineralen en vitaminen die zorgen voor het algemeen sterker maken van het immuunsysteen: sea moss wordt dan ook geadviseerd bij chronische ziekten zoals  zoals blaasontsteking, problemen aan de urinewegen, verkoudheid, bronchitis, astma, slechte adem, verstoppingen, chronische diarree, spastische darmen, zwaarlijvigheid, nierstoornissen, hartkwalen en maagzweren.

Huid en haar

Ook huid en haar profiteren van sea moss, sea moss zou namelijk bindweefsel versterken en hierdoor anti verouderingseffect hebben. Ook wordt de groei van haren en nagels gestimuleerd, dit is de reden dat we sea moss tegenwoordig vaak terugvinden in verzorgingsproducten.

Gewichtsverlies

Sea moss kan bijdragen aan het verliezen van gewicht, sea moss zorgt namelijk door zijn grote hoeveelheid vezels voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek hebt. Hiernaast stimuleert het de spijsvertering. (Disclaimer: het is geen wondermiddel, om af te vallen is er nog altijd een negatieve energiebalans nodig!)

Gebruik en enkele tips

Dat sea moss het proberen waard is, is duidelijk. Je kunt sea moss in verschillende soorten krijgen, maar het gemakkelijkste is sea moss in gel vorm. Er wordt geadviseerd minimaal één en maximaal drie lepels per dag te consumeren. Let wel op: echt lekker is het niet, je kunt het bijvoorbeeld beter combineren met een smoothie! Wanneer je sea moss aanschaft, wees je dan bewust van het feit dat je een levend organisme koopt, het moet dan ook in de koelkast bewaard worden en is beperkt houdbaar. Zorg er ook voor dat wanneer je het product online besteld, het koel vervoerd wordt. Het is cruciaal dat de sea moss in leven blijft!

Nieuwste artikelen