Hoe krijg je een stralende huid?

Stralende huid

8 Tips voor een stralende huid

Leer hoe jij je huidverzorgingsroutine kunt aanpassen voor een gezonde, natuurlijke gloed op je gezicht. Een stralende huid is namelijk een teken van een gezonde gezichtshuid. Overweeg deze huidverzorgingstips om je huid te laten stralen.

Stralende huid

#1 Gezicht reinigen

Was je gezicht regelmatig met een zachte gezichtsreiniger. Je gezicht reinigen is de eerste stap om een stralende teint te krijgen. Twee keer per dag wassen met een zachte reiniger helpt onzuiverheden en vrije radicalen uit de huid te verwijderen, waardoor een doffe huid er weer levendig uitziet.

#2 Gezichtstonic

3. Gebruik voor je gezicht ook een zacht tonic. Een tonic hydrateert namelijk je tere huid, waardoor een moisturizer en een serum dieper in je poriën kunnen doordringen. En dus ook een betere werking hebben.

#3 Vitamine C serum

Gebruik een vitamine C serum voor een heldere huid. Naarmate de huid ouder wordt, neemt de collageenproductie af, waardoor de huid haar elasticiteit verliest. Producten met vitamine C helpen je huid helderder te maken. En een combinatie van topische en Vitamine C inname (middels voeding of een vitamine supplement) helpt de collageenproductie te stimuleren, waardoor rimpels en fijne lijntjes mogelijk geminimaliseerd worden. Mensen met een bijzonder droge huid kunnen baat hebben bij een serum in combinatie met een vocht inbrengende crème.

#4 Gebruik moisturizer

Schuim een vocht inbrengende crème op. Een olievrije moisturizer kan helpen een soepele, bedauwde huidtextuur te creëren. Laat de moisturizer ‘s ochtends en ‘s avonds voor het slapen gaan met ronddraaiende bewegingen opschuimen om de huid aan te vullen en een gezonde gloed te geven.

gezichtsscrub

#5 Gezichtsscrub

Scrub hooguit een paar keer per week. Een gezichtsscrub helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en resten die de huidporiën verstoppen. Ook een chemische scrub met glycolzuur verwijdert dode cellen en geeft je huid d levendige gloed weer terug. Gebruik maximaal twee tot drie keer per week een gezichtsscrub. Gebruik een chemische scrub, zoals een gezichtspeeling, niet meer dan één keer per week. Bedenk dat te veel scrubben je natuurlijke huidbarrière vermindert, vermijdt dit dan ook als je huid bijzonder droog of geïrriteerd aanvoelt.

#6 Hydraterend gezichtsmasker

Maak hydraterende gezichtsmaskers onderdeel van je gewone huidverzorgingsroutine. Het zijn geweldige producten om de huidtextuur te verbeteren en ze kunnen een flinke dosis hydratatie leveren. Plan hiervoor tijd, het is bovendien een momentje voor jezelf.

#7 Gebruik zonnebrandcrème

Bescherm je huid met een dagelijkse zonnebrandcrème. De UV-stralen van de zon kunnen schade aan je huid veroorzaken, wat leidt tot oneffenheden zoals donkere vlekken. Breng dagelijks een hoge factor zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger). Als je toch last krijgt van zonnebrand, kalmeer en hydrateer je huid dan met aloë vera.

#8 Kies verjongende huidverzorgingsproducten

Ga op zoek naar verjongende huidverzorgingsproducten. Glansrijke lotions met hyaluronzuur geven je huid een levendige gloed, die het effect van een highlighter nabootst.

Verander je levensstijl voor een stralende huid

Met al deze tips, verzorg je jouw huid van binnen en buiten. De verzorgingsproducten kan je online kopen bij een parfumerie. Enjoy Beauty from inside and outside! Daarbij geldt ook dat naast een goede verzorging een gezonde levensstijl een verandering in de conditie van je huid oplevert. Denk hierbij aan voldoende water drinken, goede (en voldoende) nachtrust, eet voeding die veel antioxidanten bevatten, vermijd roken & alcohol en neem vitaminesupplementen. Vitamine A, C en E zorgen daarbij voor een stralende huid.

Bron: Beautyblog

Nieuwste artikelen