Hoe kies je de beste mascara voor jouw wimpertype

Hoe kies je de beste mascara voor jouw wimpertype

De zoektocht naar de perfecte mascara kan een uitdaging zijn. Met zoveel verschillende formules en borsteltypes op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij jouw wimpertype past. In dit artikel geven we je enkele tips en trucs om de beste mascara voor jouw wimpertype te kiezen.

Ken je wimpertype

Voordat je een mascara kiest, is het belangrijk om je wimpertype te kennen. Heb je korte, rechte wimpers? Of heb je lange, gekrulde wimpers? Door je wimpertype te kennen, kun je een mascara kiezen die is ontworpen om je wimpers te verbeteren.

  • Korte wimpers: Als je korte wimpers hebt, kies dan voor een mascara met een klein borsteltje. Dit helpt om elke wimper te bereiken en te verlengen.
  • Lange wimpers: Als je lange wimpers hebt, kies dan voor een mascara met een groot borsteltje. Dit helpt om je wimpers te scheiden en volume te geven.
  • Rechte wimpers: Als je rechte wimpers hebt, kies dan voor een mascara met een gebogen borstel. Dit helpt om je wimpers te krullen en lift te geven.
  • Gekrulde wimpers: Als je gekrulde wimpers hebt, kies dan voor een mascara met een rechte borstel. Dit helpt om je wimpers te definiëren en te verlengen.

Formule kiezen

Naast het borsteltje, is ook de formule van de mascara belangrijk. Er zijn verschillende formules beschikbaar, zoals volumizing, lengthening, curling en waterproof. Kies een formule die past bij wat je wilt bereiken met je wimpers.

Testen

Het is altijd een goed idee om een mascara te testen voordat je deze koopt. Veel cosmeticawinkels bieden testers aan, zodat je de mascara kunt uitproberen. Let op hoe de mascara aanvoelt op je wimpers, hoe deze eruit ziet en hoe lang deze blijft zitten.

Reviews lezen

Lees ook reviews van andere gebruikers. Dit kan je helpen om een beter idee te krijgen van hoe de mascara presteert. Let op zowel positieve als negatieve reviews en kijk of er bepaalde problemen zijn die steeds weer terugkomen.

Beste mascara kiezen

Het kiezen van de beste mascara voor jouw wimpertype hoeft geen uitdaging te zijn. Door je wimpertype te kennen, de juiste formule te kiezen en de mascara te testen, kun je de perfecte mascara vinden die je wimpers verbetert en je ogen laat stralen. Vergeet niet om ook reviews te lezen om een beter idee te krijgen van de prestaties van de mascara. Met deze tips in gedachten, ben je goed op weg om de beste mascara voor jouw wimpertype te vinden.

Lees meer over dit onderwerp en andere gerelateerde onderwerpen op Goed om te lezen.

Nieuwste artikelen