Hoe houd je kamerplanten in leven?

Hoe houd je kamerplanten in leven?

We zijn tegenwoordig gek op planten. Een beetje groen in huis is goed voor de gezelligheid, de geur en ook voor het zuurstofgehalte in de ruimte. Daarnaast kan het rustgevend zijn om je planten wat aandacht te geven en creëert het een momentje voor jezelf. Niet iedereen heeft groene vingers en voor sommigen is het een enorme opgave om hun groene vrienden in leven te houden. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je het beste je kamerplanten in leven houdt.

Zie wanneer je plant dorst heeft of juist niet

Planten praten tegen je. Ze zijn net als kleine kinderen en geven het op de een of andere manier aan wanneer iets niet klopt of ze iets nodig hebben. Hoe baby’s beginnen te huilen wanneer ze trek hebben, communiceren planten via hun bladeren. Wanneer deze gaan hangen of bruin worden, is dit een teken dat je plantjes dorst hebben en dus meer water nodig hebben. 

Gele bladeren, daarentegen, geven aan dat je groene vriendjes te veel water krijgen en er als het ware in verdrinken. In dit geval moet je dus even wachten voor je ze opnieuw water geeft. Planten geven dus net als mensen aan wanneer er iets mis is, maar je moet dus wel de taal van planten leren kennen.

Zie wanneer je plant dorst heeft of juist niet

Planten moeten ook eten

Misschien wist je het nog niet, maar ook planten moeten gevoed worden. In de natuur groeien ze in het gebied waar ook dieren leven die zo nu en dan over de planten heen poepen en ze hiermee voeden. 

Wanneer je een kamerplant hebt, komt hier natuurlijk niet per ongeluk vogelpoep op terecht. Daarom moet je een andere manier vinden om je groene vriendjes te voeden. Een goede optie is een voedingspil voor planten, die je slechts één keer per jaar in de grond hoeft te leggen. Doe dit niet in de winter, in deze periode houden je planten een winterslaap.

Kies de juiste plek voor je groene vriend

Wanneer je met vrienden naar een terras gaat, is niet iedereen het altijd eens over waar jullie moeten zitten. De een vindt het lekker in de zon, de ander zoekt juist liever de schaduw op. Planten werken net zo. Niet elke plant houdt ervan om in de volle zon te staan, terwijl andere planten dit juist nodig hebben.

Het is daarom belangrijk om te weten welke planten je hebt en wat ze nodig hebben. Zo kan je er zeker van zijn dat je ze op de goede plek in de kamer zet en ze al het gemak hebben om hun beste leven te leiden.

Een plantenvriend lijkt op vele manieren op mensen. Ook zij moeten eten en drinken en dit geven ze net als baby’s aan door een bepaald signaal te geven. Daarnaast moet je niet vergeten om af en toe je plant wat voeding te geven, zodat hij weer vol en sterk wordt. Ten slotte is het belangrijk om te weten wat voor plant je hebt, zodat je weet op welke plek je hem zet. Bovendien is dit belangrijk om erachter te komen wat je groene vriendjes precies nodig hebben. Zo houd je een kamerplant dus gemakkelijker in leven.

Nieuwste artikelen