Het London Eye: panoramisch uitzicht over de Theems

Het London Eye: panoramisch uitzicht over de Theems

Het London Eye, ook bekend als het Millennium Wheel, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Londen. Het biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Theems. In dit artikel duiken we dieper in de fascinerende wereld van het London Eye en de ongeëvenaarde ervaring die het biedt.

De Geschiedenis van het London Eye

Het London Eye werd officieel geopend voor het publiek op 9 maart 2000. Het is ontworpen door de architecten David Marks en Julia Barfield en was een geschenk aan Londen ter viering van het nieuwe millennium. Het reuzenrad is 135 meter hoog en was bij de opening het hoogste reuzenrad ter wereld.

De Ervaring

Een rit in het London Eye is een ervaring op zich. De 32 glazen capsules, die elk tot 25 mensen kunnen bevatten, bieden een ononderbroken uitzicht op de stad. De rit duurt ongeveer 30 minuten, wat voldoende tijd is om de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen te spotten, zoals de Big Ben, de Tower Bridge en de St. Paul’s Cathedral.

Speciale Gelegenheden

Het London Eye is niet alleen een toeristische attractie, maar ook een populaire locatie voor speciale gelegenheden. Het is mogelijk om een privé-capsule te huren voor verjaardagen, huwelijksaanzoeken of zelfs bruiloften. Bovendien wordt het reuzenrad ’s nachts verlicht, wat een romantische sfeer creëert.

Belangrijke Feiten en Cijfers

  • Het London Eye trekt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers.
  • Op een heldere dag kan men tot 40 kilometer ver zien, tot aan Windsor Castle.
  • Er zijn 32 capsules, die elk 10 ton wegen. Ze staan voor de 32 Londense boroughs.
  • De volledige rotatie van het reuzenrad duurt ongeveer 30 minuten.

Bezoekersinformatie

Het London Eye is dagelijks geopend, behalve met Kerstmis en tijdens de jaarlijkse onderhoudsperiode in januari. Het is raadzaam om tickets van tevoren online te boeken om wachtrijen te vermijden. Er zijn ook combinatietickets beschikbaar met andere topattracties in Londen, zoals de Tower of London en Madame Tussauds.

Het London Eye: panoramisch uitzicht over de Theems

Meer dan een reuzenrad

Het London Eye is meer dan alleen een reuzenrad; het is een symbool van Londen en een must-see attractie voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het biedt een uniek perspectief op de stad en haar vele bezienswaardigheden. Of je nu een local bent die de stad vanuit een ander perspectief wil zien, of een toerist die de hoogtepunten van Londen wil vangen, het London Eye biedt een onvergetelijke ervaring.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een architectuurfanaat of gewoon op zoek bent naar het perfecte Instagram-plaatje, het London Eye zal je niet teleurstellen. Dus waar wacht je nog op? Boek je ticket, stap in een van de glazen capsules en bereid je voor op een adembenemend uitzicht over de Theems en de prachtige stad Londen.

Om het meeste uit je bezoek aan Londen’s iconische bezienswaardigheden te halen, biedt de Londen Pass onmisbare voordelen en gemak voor elke reiziger.

Goed om te Lezen: Voor meer interessante artikelen en inzichten, bezoek goedomtelezen.nl.

Nieuwste artikelen