8 geweldige voordelen van parfums

parfums

De vele voordelen van parfums

Parfums zijn er niet alleen om je lekker te laten ruiken en je goed te laten voelen. Het is meer dan een geurtje wat je op je lichaam spuit. De juiste geur voor een belangrijke vergadering kan je een extra zelfverzekerd gevoel geven. Of onaangename geuren die je misschien produceert maskeren. Geuren van bloemen en fruit kunnen je helpen ontspannen, je opgewekter voelen, en eindelijk wat van nachtrust pakken die je nodig hebt. De voordelen van het aanbrengen van geuren gaan vaak veel verder dan alleen hoe je ruikt. Wat zijn de 8 voordelen van het regelmatig gebruiken van parfums?

8 geurige voordelen van parfums

1 – De geur zelf

Het eerste voordeel is natuurlijk een inkoppertje; de heerlijke geur die om je heen hangt. Historisch gezien was geur de belangrijkste functie van parfum. Het helpt onaangename lichaamsgeur te voorkomen en houd je de hele dag fris. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen om je heen.

2 – Aromatherapie

parfums

Parfum kan gebruikt worden voor medicinale en herstellende doeleinden. Van parfums met tonen van citrusvruchten, bloemen of winterse kruiden is bekend dat ze een kalmerend effect hebben op geest en lichaam. Deze aroma’s kunnen je helpen ontspannen en kalmeren als het leven je even iets te stressvol wordt.

3 – Versterkt de gezondheid

Er zijn geen harde gegevens die de bewering ondersteunen dat parfums ook gezondheidsvoordelen hebben. Van parfum is daarentegen wel aangetoond dat het de stemming versterkt en zo spanning en angst vermindert. Om de negatieve effecten van angst te bestrijden, kun je proberen je favoriete parfum te gebruiken. Je voelt je vaak gelijk lekkerdere in je vel en kan daardoor de hele wereld weer aan.

4 – Herinnert aan vroegere gebeurtenissen

De geur van een bepaald parfum kan ook dierbare herinneringen oproepen. Het is gebruikelijk om iemand te herinneren aan de geur die hij of zij droeg. Vaak zie je dan ook dat dochters de geur van hun moeder dragen. Dit doet ze aan haar denken. Als je op reis parfum wilt dragen, probeer dan op elke bestemming een ander geurtje te pakken. Om je te helpen de mooie reizen te herinneren, is elk parfum ontworpen om een bepaalde herinnering op te roepen.

5 – Versterkt het zelfvertrouwen

Het toevoegen van een beetje parfum kan wonderen doen voor je karakter. Een fantastisch parfum kan, net als een prachtige outfit, je zelfvertrouwen vergroten en jou de dag door laten komen zonder je zorgen te maken of je collega’s jouw lichaamsgeur wel of niet kunnen ruiken. Kies een geur die je persoonlijkheid aanvult en die je moreel kan verbeteren om de dag mee te beginnen.

6. Remedie tegen hoofdpijn

Een ander therapeutisch voordeel van parfum is dat het jouw kloppende hoofdpijn doet vergeten. Parfums die essentiële oliën bevatten die de hoofdpijn verergeren, vormen echter een uitzondering op deze regel.

7 – Is effectief tegen slapeloosheid

parfum

Parfum heeft verschillende therapeutische toepassingen, waaronder hulp bij het slapen. Etherische olieparfums zijn een geweldige manier om voor het slapen gaan tot rust te komen, zodat je beter slaapt. En ook sneller in slaap kan vallen. Probeer het eens uit als je last hebt van slapeloosheid.

8 – Lustopwekker

Parfums kunnen in sommige gevallen werken als een natuurlijke lustopwekker. Dit verklaart het verschijnsel dat je door je geur tot iemand wordt aangetrokken. Feromonen, die in verschillende geuren voorkomen, kunnen iemands verlangen absoluut stimuleren.

Lekkere parfum wil je hebben

De beste parfums doen meer dan je lekker laten ruiken; ze verheffen ook je geest. Parfums bieden hun gebruikers allerlei voordelen. Mogelijke voordelen zijn een beter gevoel van eigenwaarde, fysieke aantrekkelijkheid, stressvermindering, verlichting van slapeloosheid en hoofdpijn, en mogelijk zelfs een verhoogd seksueel verlangen. Gebruik daarom meteen je favoriete eau de cologne of parfum. Als je merkt dat hardere geuren je gevoelige neus hinderen, probeer dan eerst mildere.

Bron: Enjoy Beauty

Nieuwste artikelen