10 Tips wat te doen tegen droog haar in de winter

Wat te doen tegen droog haar

Wat kan je doen tegen droog haar?

Droog haar in de wintermaanden komt veel voor. Droog haar is wanneer je hoofdhuid niet genoeg olie aanmaak om je haar te hydrateren of wanneer je haar het vocht laat ontsnappen. Kenmerken van droog haar zijn dof, broos of kroesachtig. Droog haar komt veel voor in de wintermaanden, maar ook in de zomer als je bijvoorbeeld veel in de zon loopt zonder je haar te bedekken tegen de uv-stralen van de zon. Wat te doen tegen droog haar in de winter?

Wat te doen tegen droog haar

Droog haar wat te doen? 10 Tips

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om droog haar te verzorgen en te verbeteren:

#1 Gebruik een haarmasker

Haarmaskers bevatten vaak intensieve voedingsstoffen die het haar extra verzorgen en voeden. Gebruik een haarmasker 1 tot 2 keer per week om droog haar te verminderen.

#2 Hydraterende shampoo

Gebruik een hydraterende shampoo welke arganolie, kokosolie, hyaluronzuur of vitamine E bevat. Een voedende shampoo helpt om het droge haar te hydrateren. Blijf weg van shampoos en conditioners met sulfaten. Ook al zijn ze geweldig om aanslag en vuil op te lossen, ze zijn veel te hard voor texturen die een goede behandeling nodig hebben, zoals je haar. Gebruik producten van Authentic Beauty Concept, welke vrij zijn siliconen, parabenen en sulfaten.

#3 Breng conditioner aan

Na een heerlijke wasbeurt met Authentic Beauty Concept shampoo breng je een conditioner aan. Een conditioner helpt om het haar te voeden, te verzachten en droog haar te reduceren. Kies een conditioner die bij jouw haartype past en gebruik het na elke wasbeurt met shampoo.

#4 Gebruik een haarolie

Haarolie kan helpen om droog haar te verminderen en het haar zacht en glanzend te maken. Kies een haarolie die bij jouw haartype past en gebruik het voor het föhnen of als een nachtelijke behandeling. In de nacht kan de olie goed in je haar en wortels trekken.

#5 Föhn je haar op een lage temperatuur

Vermijd zoveel mogelijk het föhnen van je haar in de winter. Helemaal ontkomen doe je er waarschijnlijk niet aan, zeker als je ’s morgens je haar hebt gewassen en je het wilt drogen om vervolgens naar je werk te gaan. Föhn je haar dan op een lage temperatuur. Hoge temperaturen kunnen het haar namelijk uitdrogen en beschadigen. Probeer daarom het föhnen op de lage stand te doen of nog beter laat het haar natuurlijk drogen als je daar tijd voor hebt.

#6 Gebruik voor het föhnen een beschermend product

Gebruik een beschermend product voordat je jouw natte haren gaat föhnen, krullen of stijlen met de stijltang. Bijvoorbeeld een haarspray of een olie om het haar te beschermen tegen de hitte van het föhnen, krultang of stijltang.

#7 Knip regelmatig de puntjeshaar knippen

De makkelijkste manier om van droge, broze punten af te komen is je haar te knippen. Laat je haar om de zes tot acht weken knippen. Een snelle knipbeurt zal je lagen opfrissen, je gespleten punten verwijderen, en vooral je haar helpen mooi en sterk te groeien. Splijtende haarpunten kunnen het haar droog en beschadigd maken. Knip daarom regelmatig de puntjes om dit te voorkomen.

#8 Drink voldoende water

Het is belangrijk om voldoende water te drinken om het haar van binnenuit te hydrateren. Probeer daarom minstens 1,5 liter water per dag te drinken. Dit is overigens ook goed voor je huid.

#9 Gebruik een zachte borstel

Het gebruik van een zachte borstel kan helpen om het haar te verzorgen en voorkomt beschadiging. Kies bijvoorbeeld een borstel met natuurlijke haren of een kam met brede tanden.

#10 Zonnebrandspray voor het haar

Zonlicht kan het haar uitdrogen en ook flink beschadigen. Gebruik daarom een zonnebrandspray speciaal voor je haar. Deze bevat een SPF-factor die je haren beschermen tegen de schadelijke zonnestralen.

verzorgd haarHet belang van een gezond dieet

Naast onze tip 10 tips wat te doen tegen droog haar is een gezond dieet altijd goed. Als je haar chronisch droog aanvoelt, waarbij geen enkele hoeveelheid deep conditioner het haar kan hydrateren, is het geen slecht idee om je dieet aan te passen. Neem veel omega-3 (zalm, noten en zaden) en antioxidanten (bessen, bonen en spinazie), die er allebei om bekend staan dat ze je haar superzacht en glanzend maken. Een gezond lichaam heeft alle voedingsstoffen die het nodig heeft om haar te laten groeien en gezond te maken, zoals biotine, foliumzuur en vitamine D, A, C en E.

Nieuwste artikelen